Zašto je skinuta srpska zastava u Budimpešti?

0

Foto: Ilustracija

Podsećajući da se incident u Budimpešti desio pre nekoliko dana, i to treći put ove godine, Čotrić je istakao da nijedan slučaj nije rasvetljen, uprkos tome što mađarska policija poseduje video-snimke ovih incidenata, načinjene  bezbednosnom kamerom koja se nalazi u neposrednoj blizini.

 

"Očekujem da Vlada Srbije posredstvom naše ambasade u glavnom gradu Mađarske, uputi demarš mađarskoj Vladi jer počinioci nijednom do sada nisu otkriveni i kažnjeni, a događaj je proizveo strah, uznemirenost i nelagodu kod pripadnika srpske zajednice u Budimpešti i Mađarskoj", naveo je Čotrić u saopštenju.

 

On je napomenuo da su sa zgrade u budimpeštanskoj Nađmeze ulici u kojoj su smešteni Srpski kulturni i dokumentacioni centar, Srpsko pozorište u Mađarskoj i Srpske nedeljne novine, nepoznata lica oštetila i držače u kojima su se zastave nalazile.

 

Prema njegovim riječima, nedirnuta je ostala samo zastava Mađarske, a izvršioci su pokušali da sa ulaza u zgradu skinu i tablu sa natpisom Srpskog kulturnog centra, čiji je osnivač Samouprava Srba u Mađarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here