pixabay.com

Poznato je da alkohol i prazan želudac nisu dobar spoj, ali sada su stručnjaci objasnili i zašto je to tako.

Iako vam se, dok ste bili mlađi, verovatno činilo da konzumiranje alkohola na prazan želudac nije neki veliki problem, to zaista može da ostavi posledice.

Postoji nekoliko dobrih razloga zašto bi tu praksu trebalo ostaviti u prošlosti i početi jesti pre nego što popijete koju čašicu.

Brže ćete se napiti

Ako vam je cilj da se malo opustite, to je jedna stvar, ali ako pijete na prazan želudac, mnogo brže ćete se ozbiljnije napiti. To znači i da sutradan, verovatno, nećete izbeći mamurluk.

Podićićete nivo šećera u krvi

Konzumiranje alkohola na prazan želudac moglo bi da prouzrokuje nagli porast šećera u krvi i čak i mali zalogaj pre dovoljan je da to stabilizuje.

Često ljudi nisu svesni koliko šećera telo metaboliše kada piju alkohol. Kada vam se šećer podigne do nezdravog nivoa to može da dovede do povećanog rizika od bolesti srca i drugih kardiovaskularnih bolesti.

Mogli biste da prekršite dijetu

Ako ste mislili da ćete izbeći unos dodatnih kalorija tako što ćete preskočiti večeru i samo popiti nekoliko pića, to bi vam se moglo obiti o glavu. Već posle nekoliko čašica mnogi će ogladneti, a kasno uveče većinom su dostupne prilično nezdrave opcije.

Verovatno ćete se osećati loše

Glavobolja, mamurluk, loša procena – sve vam je to poznato ako ste ikada preterali s alkoholom. To biste mogli da izbegnete ako nešto pojedete pre nego što počnete da pijete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here