pixabay.com

O nekim ljubavima mislimo mesecima, godinama, nekada i decenijama kasnije.

Stručnjaci su objasnili zašto često mislimo o bivšim partnerima.

Usamljenost

Najčešći razlog zbog čega razmišljamo o bivšem ili bivšoj jeste usamljenost. Porodični terapeut iz Bostona Nili Stajnberg smatra da je prirodno da vam nedostaje osoba koja je bila jako važan deo vašeg života: “Ključno je jedno: da li razmišljate o njemu kad ste usamljeni, ili kad se super provodite? Kad vam padne na pamet čovek kojeg ste nekad voleli? Zar ne bi trebalo, ako su vaši motivi zdravi i ispravni, da poželite da je sa vama kad ste srećni i super se provodite, tako da možete da uživate zajedno u lepim trenucima?”, kaže Stajnbergova.

– Ako ga se setite samo kad ste tužni, usamljeni i dosadno vam je, nemojte ga zvati. Ni pisati mu – savetuje stručnjak.

Dosada

Ako vam je potrebno da popunite prazan prostor, opet ste na lošem putu: “Problem je u tome što vam takvo razmišljane oduzima vreme i energiju koje bi trebalo da posvetite sebi ili ukoliko ste za to spremni, da pružite priliku drugim muškarcima”, kaže Nili.

Strah

– Ljude često obuzme misao da je sa raskidom sve izgubljeno.Javlja se osećanje straha i mnogi smatraju da je bivši partner nešto najbolje što im se dogodilo. Ipak, da je veza bila ona prava, ne bi došlo do raskida – rekla je Stajnbergova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here