Prolećno, odnosno sezonsko opadanje kose gotovo da nikoga ne zaobilazi. Svaki put kada se češljamo, na četki ostaje toliko dlaka da nam se čini da ćemo, ako se opadanje nastavi tim tempom, potpuno ostati bez prirodnog ukrasa na glavi kojim se najviše ponosimo.

Da biste usporili i sprečili opadanje, povedite računa o ishrani, ali pokušajte i da svake nedelje obradujete kosu ovom maskom na bazi kofeina, koja ubrzava cirkulaciju i na taj način usporava sezonsko opadanje kose.

Kofein je malen molekul koji lako prodire u folikul, a deluje u veoma malim koncentracijama, i nema rizika preosetljivosti jer se izuzetno dobro podnosi.

Biopsije su pokazale da kofein pomaže da se produži životni vek dlake i da uspešno zaustavlja dejstvo testosterona kod genetski predisponiranog gubitka kose.

Kofein reguliše ciklus rasta dlake i na taj način ima uticaj na folikul dlake. Prisustvo kofeina stimuliše folikule dlaka i povećava rast kose u laboratorijskim uslovima, objavila je jedna studija. Kofein može pomoći da se spreči veliki gubitak kose. Međutim. Klinički efekti kofeina na stimulaciju rasta kose nisu još uvek dovoljno istraženi.

Potrebno je:

četvrt šolje jogurta,

dve supene kašike zelenog čaja,

jedna kašika mlevenog semena slačice i

žumance.

Priprema:

Pomešajte sve sastojke u činiji i ulupajte ih da dobijete glatku smesu. Najveći deo maske nanesite na koren kose i ostavite da deluje oko pola sata. Kosu operite na uobičajen način.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here