“Zavičaju, mili raju”

0

ZAIGRAĆE I DOMAĆINI: Folkloraši "Nikole Tesle"

 

 

Svi se nadaju da će to, po uspešnosti, biti repriza manifestacije "Susret folklora" koja je nedavno, u organizaciji ovog KUD-a, okupila više 800 prijatelja i ljubitelja folklora.

– Činjenica je da su naše manifestacije jako dobro posećene. Prijatelji našeg društva tražili su da se ovakve priredbe održavaju češće i s više muzike. Ispunićemo želju našoj dragoj publici, pa će, uz folklorne igre, publiku zabavljati poznata estradna zvezda Lepa Đorđević sa orkestrom "Balkan ekspres" – ističe Dušan Miladinović, potpredsednik društva.

"Tesli" iz Lucerna dolaze gosti i dragi prijatelji KUD "Abrašević" iz Beograda, kao i imenjaci iz Ustera. Društvo iz Lucerna nastavlja tradiciju sklapanja prijateljstava s kulturno-umetničkim društvima van granica Švajcarske. Do sada su ugostili društva iz Republike Srpske, Srbije, Austrije, Portugala itd.

Zamerka

– Domaćinima bih našao samo jednu zamerku, odnosno poručio bi im da nađu veću salu koja može da primi 1.200 ljudi. Na svakoj zabavi ispred ulaza ostane i po 150 gostiju jer u sali jednostavno više ni igla ne može da padne. Ovog puta neće se ponoviti decembar 2009, svoje mesto zauzeću već u 17 sati – kaže Ranko Ćutković, redovni čitalac "Vesti" iz Rojzbila.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here