Uprava u punom sastavu

0

Rešenje: Finansijski problem je prevaziđen

 

 

U nastavku sednice u Gmundenu kompletirano je rukovodstvo krovne organizacije naših zemljaka u Austriji. Na funkciju blagajnika izabrana je Svjetlana Vulin iz Kulturno-sportske zajednice Srba u Salcburgu, a izabrani su i zamenici sekretara i potpredsednika.

Izabrani poslanici

Kada je reč o izboru poslanika za Skupštinu dijaspore, kao što je i bilo predviđeno, izabrana su dva poslanika. To su Petrikić Radivoje i Borislav Kapetanović, koji će iz Austrije zastupati interese Srba u parlametnu dijaspore.

Od predviđenih pet tačaka dnevnog reda najviše rasprave izazvao je finansijski izveštaj odnosno manjak u kasi koji iznosi više od 8.000 evra. Posebna komisija sastavljena od tri člana ispitala je poslovanje saveza u prethodnih godinu dana, ali na kraju nije utvrđeno kako u kasi nedostaje pomenuta suma.

 

Na sreću, nađeno je kompromisno rešenje pošto su se predstavnici klubova složili da uplate, između ostalog po 160 evra na račun saveza, kako bi on mogao da nastavi rad.

 

Tim sredstvima će se otplatiti dug za organizaciju proslave 30 godina osnivanja saveza, koja je održana jesenas u Beču. Ujedno, dobiće novac za održavanje Smotre kulturnog stvaralaštva, koja će se održati upravo u Gmundeu, 20. marta.

Sve prisutne posebno je obradovalo i prisustvo predstavnika Srba iz Slovenije i austrijske pokrajine Štajerska i gradova Maribora, odnosno Graca. Oni su izrazili želju da postanu ravnopravni članovi Saveza Srba Austrije, jer su između ostalog i do sada učestvovali na manifestacijama koje organizuje krovna organizacija Srba u Austriji.

 

 

Besplatan ručak

U ime domaćina prisutnima se obratio novoizabrani predsednik kluba "Knez Lazar" Boro Malešvić. Uz želju da imaju uspešan rad Malešević je saopštio da je domaćin za sve prisutne organizovao besplatan ručak. Zahvaljujući našim zemljacima, odnosno zemljakinjama iz kluba sa obala jezera Traunze, na stolu se našao i roštilj koji je pripremljen u dvorištu po prohladnom, ali sunčanom vremenu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here