Tanjug
Učesnici protesta ispred zgrade Pinka

Deveti protest “Srbija protiv nasilja”, u organizaciji dela opozicije, završen je večeras nešto posle 21.00 čas ispred zgrade Pinka, gde se saobraćaj postepeno uspostavlja, a učesnici razilaze.

Saobraćaj je prethodno uspostavljen ispred Skupštine Srbije i u Ulici Kneza Miloša i kod Mostara gde se kretala kolona.

Učesnici su nosili transparente sa porukama protiv nasilja i čuli su se uzvici “Izlazite napolje”, “Nećemo Zadrugu”…, a na kraju protesta organizatori su pozvali okupljene da se raziđu.

Na zgradi TV Pink bila je istaknuta srpska zastava.

Organizatori protesta traže oduzimanje nacionalnih frekvencija TV Pink i TV Hepi, smenu članova REM-a, gašenje štampanih medija koji krše novinarski kodeks, smenu rukovodstva RTS-a, smenu ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina.

Na protest su došli lider Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, iz Zeleno-levog fronta Radomir Lazović i Đorđe Pavićević, kopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković, predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, potrpedsednica Marinika Tepić, poslanik Borko Stefanović, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, poslanik NS Vladeta Janković, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta.

Protest je održan i u više gradova i opština u Srbiji, među kojima su Kragujevac, Zrenjanin, Šabac, Jagodina, Leskovac, Kraljevo.

1 COMMENT

  1. To nije protest dela opozicije, nego je narod po celoj Srbiji ustao na noge. To su setnje “Srbija protiv nasilja” izazvane sa 2 masovna ubistva. Narod zahteva zabranu prenosa nasilnih i primitivnih sadrzaja na nacionalnim frekvencijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here