EPA/Dragan Tatić
Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da nije spreman da ustupi deo svoje zemlje Rusiji, a da zauzvrat dobije mir.

– Nakon svega, nismo spremni da se odreknemo teritorije. Smatram da smo dovoljno dali mnogo života. Treba da ostanemo čvrsti dokle god možemo. Ali, ovo je život, razne stvari mogu da se dese – rekao je Zelenski.

Na pitanje da li je moguće uopšte pregovarati o teritoriji, Zelenski je rekao:

– Pa, ovo pitanje će se defintivno postaviti tokom mirovnih pregovora. Razumemo rusku snagu. Razumemo da je jedan od njihovih zahteva o kojima su uvek pričali je priznavanje Krima kao ruske teritorije. Ja to definitivno neću priznati. I oni bi stvarno želeli da nam uzmu južne delove zemlje. Jasno razumem da takva pitanja mogu biti postavljena, ukoliko bude pregovora. Ali, u startu kažemo da nismo spremni da se odreknemo naše teritorije. Da smo bili spremni, ne bi bilo rata.

6 COMMENTS

  1. to je Ruska zemlja odvajkada a dobili ste je za džabe a sada je koko došlo vreme da vratiš ono što si pozobala

  2. Komicar bi trebao najpre shvatiti da zivi u tudjoj zemlji i da ne moze raspolagati tudjim. Na kraju krajeva, on vodi rat za tudje interese i zrtvuje tudje sinove. Sve do jednog dana. Otreznice se u tudjoj zemlji, ali bice kasno.

  3. Украјина ће постојати само као република Руске федерације, око Кијева + .
    Остале републике ће самостално приступити Руској федерацији.
    Теби и твојим сарадницима ће бити суђено за геноцид, злочине над цивилним становништвом и удружени злочиначки подухват, као и злочин против човечности (биолошке лабораторије).

  4. Даће, даће, даће него шта ће…али му је ипак стало да се мучи мало!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here