Zemljaci poštuju pravila

Danijel Kalinić

– Veoma sam zadovoljan svojim poslom. Interesantno je svakodnevno sretati ljude svih uzrasta, boja i raspoloženja – kaže nam Danijel i objašnjava kako se stiče kvalifikacija za ovaj radni profil:

– Za ovu vrstu posla potrebno je imati određenu stručnu spremu. Ona se stiče posle, najmanje, završene mature, a zatim sledi obuka od osam nedelja posle koje se polažu ispiti. Važno je takođe da osoba nije pod istragom i nije kažnjavana.

Danijel kao i svi zaposleni radi u smenama, ali su one na drugačiji način organizovane nego što je to uobičajeno na drugim radnim mestima.

– Mi počinjemo smenu u zavisnosti od reda letenja i sezone. Najveće gužve su za vreme letnjih meseci. Radna nedelja traje šest dana, a zatim slede dva slobodna dana.

– Dešava se da su putnici loše informisani, pa nose veće količine neprijavljenog novca ili cigareta. Tu moramo da intervenišemo – kaže Danijel i sa zadovoljstvom ističe:

– Skoro svakodnevno imam susrete sa zemljacima, ali oni su svi dobro informisani i za sada ne znam da je neko od naših imao bilo kakvih problema.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime