Zenga selektor “orlova”?!

0

Ljubinko Drulović je ostavio solidan utisak, ali se jasno videlo da u FS Srbije nisu bili sasvim uvereni da je on pravi čovek da reprezentaciju povede ka učešću na Evropskom prvenstvu 2016. Već su počele da čaršijom bruje glasine kako će ostati na užarenoj klupi jer FSS "nema bolje rešenje", ali izgleda da su predsednik Tomislav Karadžić i njegovi saradnici pronašli jednog novog kandidata – Valtera Zengu.

Klemente za nauk
Jedini stranac na klupi "orlova" do sada je bio iskusni španski stručnjak Havijer Klemente, koji je odlazeći u decembru 2007. godine ostao upamćen kao jedan od najneuspešnijih u istoriji srpskog fudbala.

Nekadašnji golman italijanske reprezentacije mogao bi uskoro da sedne na klupu Srbije. Po pisanju tamošnjih medija, trener koji je Crvenoj zvezdi 2006. doneo duplu krunu nalazi se u odmaklim pregovorima s našim savezom, ali ima i druge ponude.
– Pregovaram sa Fudbalskim savezom Srbije. Veoma volim tu zemlju i biće to sjajna šansa za mene… Ostalo je da procenim neke stvari jer imam i ponude iz Turske – izjavio je 54-godišnji Italijan, koji je prošle sezone vodio Al Džaziru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Zenga je trenirao brojne klubove, među kojima se ističu Crvena zvezda, Palermo, Katanija, Steaua, Dinamo Bukurešt, Gazijantep…
Osim u Crvenoj zvezdi, malo je poznato da je igde imao zapaženiji uspeh. Otud i čudi kako je Karadžiću palo na pamet da odustane od domaćih trenera i baš Italijanu ponudi klupu "orlova".

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here