Zeri: Zapad neće Haradinaja za premijera

0

Haradinaj nije dovoljno "sveobuhvatan", smatraju zemlje Kvinte
 

DSK, Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, Inicijativa za Kosovo Fatmira Ljimaja i pokret Samoopredeljenje su opoziciona koaliciija koja pokušava da formira vlast bez Demokratske partije Kosova premijera Hašima Tačija. Zato je Mustafi u Berlinu rečeno da ponovo razmotri mogućnost da on bude kandidat za premijera, piše Zeri.

 

Tokom susreta u Nemačkoj Mustafi je stavljeno do znanja da buduća vlada treba da bude sveobuhvatna, održiva koalicija, u koju će biti uključena i srpska manjina. Prema dnevniku, postoje mnoge dileme i u vezi sa tim da li Samoopredeljenje može biti deo vlade, imajući u vidu njihov radikalni stav prema dijalogu sa Beogradom.

Dnevnik, pozivajući se na izvore iz nemačke vlade, piše da je isti stav prenet i Haradinaju koji je prethodnih dana takođe boravio u Nemačkoj.

 

"Zatraženo mu je da se odrekne kandidature za premijera", rekao je izvor koji je dodao da se razmatra i mogućnost postizanja sporazuma dve najveće kosovske partije, DPK i DSK, o formiranju vlade, ali da još nema konačnog Mustafinog odgovora.

 

Na Kosovu od sinoć boravi posebni izaslanik nemačke kancelarke, Ernst Rajhel, koji je započeo susrete sa najvišim zvaničnicima i liderima političkih stranaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here