Žestok okršaj policije i radnika ”Agroživa”

0

Borba radnica sa policijom
 

Uz asistenciju oko 200 policajaca, koji su bili pod punom opremom, stečajni upravnik je, zajedno s novim vlasnikom, ušao u krug “Agroživa” zbog popisa imovine, javila je Radio televizija Vojvodine. Prilikom ulaska novog vlasnika u krug preduzeća, radnici su se sukobili s policijom.

 

Brojni radnici su uplakani i kažu da ne mogu da veruju kako se država ophodi prema njima. Navode da samo žele ono što su pošteno zaradili.

 

RTV-u je potvrđeno da je popisu imovine prisustvovala i delegacija radnika. Nakon što su novi vlasnik i stečajni upravnik napustili krug preduzeća, radnici “Agroživa” su odlučili da se raziđu.

 

Oni su ponovili da su revoltirani postupkom novog vlasnika, jer je doveo jake policijske snage u krug preduzeća, iako su mu radnici ranije saopštili da se neće protiviti popisu imovine.

 

Radnici “Agroživa” nisu dozvoljavali ni stečajnom upravniku i menadžmentu “Mibrasa”, novog vlasnika preduzeća, da uđu u krug klanice.

 

 

Predsednik sindikata “Nezavisnost” Jovica Katić rekao je da ne očekuje razgovore s novim vlasnikom.

 

”Naši sledeći razgovori mogu samo da budu sa premijerom Aleksandrom Vučićem. Poslali smo mu pismo, u kojem smo ga informisali o situaciji u kojoj smo i o stanju u ‘Agroživu”’, istakao je Katić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here