Žestoka borba za vođstvo u DSS

0

Miloš Aligrudić ili Sanda Rašković Ivić, saznaćemo 12. oktobra (Foto: Ilustracija)
 

Kandidat za predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Aligrudić ocenio je danas da će njegovom pobedom na stranačkim izborima "ponovo biti uspostavljeno jedinstvo" u partiji.

 

U izjavi Aligrudića dostavljenoj agenciji Beta, navodi se da je njegova protivkandidatkinja Sanda Rašković Ivić unela podelu u stranku zagovarajući ideju "suverenizma" umesto politike neutralnosti koja je u temelju DSS.

 

”Ovakvim svojim stavom Sanda Rašković Ivić, koju smo primili otvorenog srca iz Demokratskog centra Dragoljuba Mićunovića, dovela je u pitanje najvažnije programsko opredeljenje DSS i unela podelu u stranku”, naveo je Aligrudić.

 

Prema njegovim rečima, zbog toga ne može biti svejedno ko će pobediti na izbornoj skupštini DSS 12. oktobra.

 

”Sam po sebi ‘suverenizam’ ne znači ništa, jer je svaka država suverena. Neutralnost je uži i veoma konkretan pojam koji znači ekonomsku saradnju sa svima u zajedničkom interesu, a politički i vojni blok ni sa kim. Tako se jedino može sačuvati celovitost države, povratiti poštovanje u međunarodnim odnosima i obezbediti privredni razvoj”, naveo je Aligrudić.

 

Komentarišući stavove protivkandidata , Rašković Ivić kaže da se tu radi "o nesimpatičnim optužbama" koje nisu tačne. Ona kaže da osnovne delove programa DSS – protivljenje ulasku Srbije u NATO, evroskepticizam… i ostalo ne želi da menja ali da smatra da put kojim se do toga doći treba promeniti.

 

”Na izborima u nedelju DSS na demokratski način bira predsednika i time članstvo i delegati pokzuju svoj demokratski kapacitet”, kaže Rašković Ivić.

 

Ona je dodala da se nada pobedi, jer je njenu kandidatru podržalo 88 odbora, a Aligrudića – 53, a da su izbori u nedelju prilika za sve u stranci da pokažu da imaju demokratski kapacitet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here