pixabay.com

U većem delu zemlje vetrovito sa snegom. U većini nižih predela stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 25 centimetara, na planinama više, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje formiranje manjeg snežnog pokrivača.

Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homoljskih i Kučajskih planina, gde lokalno može pasti i do 50 centimetara snega.

Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa.

U većini mesta temperatura bez većeg kolebanja, od -1 do 2 stepena, dok će na jugoistoku, istoku i severoistoku Srbije ujutro biti malo toplije, do 4 stepena, tokom dana u padu.

Vreme u Beogradu

I u Beogradu oblačno, hladno i vetrovito sa snegom, uz formiranje snežnog pokrivača do 20 centimetara, izraženijeg u visim perifernim delovima.

Duvaće jak severni i severozapadni vetar.
Temperatura bez većeg kolebanja, oko 1 stepen.

Prognoza za narednih sedam dana

U ponedeljak pretežno oblačno uz slabljenje i postepeni prestanak snega, samo se u Vojvodini očekuje delimično razvedravanje.
Od utorka ujutro slab mraz, a dnevna temperatura oko i malo iznad nula stepeni. U utorak samo u planinskim predelima provejavanje slabog snega, u sredu će biti suvo, a u četvrtak i petak prolazno slabe mešovite padavine, kiša i sneg, očekuju se ponovo u svim krajevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here