Zlatna klozetska šolja

0

Što više imamo novca to su nam apetiti veći. U tome prednjače svetski milioneri koji sebi mogu da priušte bukvalno sve, pa čak i avione brže od zvuka. Shodno tome u pripremi je prava letelica za džet-set, odnosno privatni supersonični mlaznjak.

Bogata Pepeljuga
Engleska kraljica Elizabeta nosi iste crne cipele već 50 godina. Kraljica ima četiri člana, odnosno sluge Bakingemske palate koji su zaduženi za njenu obuću, odnosno za to da se postaraju da ona dobije baš takav par koji nosi već pola veka. Prema informacijama, crne cipele sa srebrnim lancem na sredini koštaju oko 1.000 funti, ali mnogi veruju da kraljica ima popust na njih s obzirom na to da nosi isti par već toliki broj godina. Par crnih cipelica izrađuje se ručno u zapadnom delu Londona, kod obućara "Anello & Davide".

Naime, spajk aerospejs S-512 koji bi do 2018. godine trebalo da prevozi bogate i slavne obećava da će biti prvi poslovni mlaznjak brži od zvuka i da će vreme leta skratiti za polovinu. Prezaposleni milijarderi će tako za samo tri sata moći da otputuju iz Njujorka za London, put od Los Anđelesa do Tokija trajaće pet sati, a od Londona do Mumbaija četiri sata. Avion je konstruisao tim inženjera iz Bostona, a maksimalna brzina će mu, kako se očekuje, biti 1.100 mph, ili 1,6 mahova. Cena je između 60 i 80 miliona dolara, tj. između 40 i 57 miliona evra. Konstruktori ovog aviona ranije su radili za aeronautičke gigante kao što su Erbas, Galfstrim i Bombarder, a protekle dve godine proveli su u radu na ovoj luksuznoj letelici.
Civilni letovi brži od zvuka su, međutim, u vazdušnom prostoru iznad SAD zasad zabranjeni, tako da do Njujorka i Los Anđelesa na taj način milioneri ipak neće putovati u doglednoj budućnosti, bez obzira na dubinu džepa, osim ako tamošnje kompanije, među kojima je i Boing, u međuvremenu ne uspeju da razviju sopstvene supersonične avione na kojima rade, a koji bi trebalo da prave manju buku prilikom probijanja zvučne barijere.

Šljašteći grudnjak
Ovoj vesti sigurno se obradovala svetska bogatašica Paris Hilton, koja nema potrebe za lažnom skromnošću. Bogata naslednica koja živi u svetu luksuza ne libi se da pokaže silan novac koji ima i troši. Ruku na srce ona je od trošenja novca i zabava koje posećuje širom sveta napravila životni poziv. Mnogo ona toga voli i na mnogo šta troši novac, ali poznato je da Hiltonova voli kućne ljubimce. Paris je tako kupila najmanjeg patuljastog psa na svetu i platila ga 13.000 dolara. Kučence koje se zove Mr Amazing, visoko je samo 6,35 centimetara, a težak 300 grama. Kupljen je u specijalnoj odgajivačnici u Kanadi.
 

Ferari i ostrvo
Ruski milijarder Andrej Meljničenko poklonio je svojoj supruzi Sandri ferari iz limitirane serije koji vredi oko 1,2 miliona evra. U prodaji je samo 499 primeraka. Inače, Rus ne štedi na svojoj ženi. Tako je Sandra svoj 32. rođendan proslavila na sopstvenom ostrvu na Maldivima, koji je od muža Andreja dobila kao poklon.

Duga 72 metra, Asteka je jedna od najdužih luksuznih jahti u svetu, napravljena je od čelika i aluminijuma i predstavlja unikatan rad dizajnerskog tima Nuvolari and Lenard. Ova super jahta potiče iz Italije, jedna je od najvećih koje je proizvela kompanija Custom Luxurdž Džachts, a namenjena je porodičnom životu na otvorenom moru, sa velikim prostorijama za život. Kupio ju je meksički milijarder Plig.
Jedna od najskupljih podmornica na svetu je Deepflight Super Falcon Mark II, koju je dizajnirao Grejem Hoks. Dvosed je, pri čemu svako sedište ima svoj stakleni kokpit koji omogućava savršeno iskustvo uživanja u dubinama mora. Njena cena je 1,7 miliona dolara, tako da je to jedna veoma skupa igračka koju je sebi priuštio milioner Ričard Brenson.
Kraljevska fantazija je ime brushaltera koji je namenjen samo prebogatima. Jedan komad košta 10 miliona dolara, a ponosno ga je nosila manekenka Kendis Svonpul na reviji Viktorija sikreta. Napravljen je od 18-karatnog zlata i ukrašen sa 4.200 komada dragog kamenja, dok rubin koji visi na sredini grudnjaka ima neverovatnih 52 karata.
 

Milionski Popaj
Lasvegaski kralj kazina Stiv Vin za 28 miliona dolara kupio je statuu mornara Popaja kako drži otvorenu konzervu spanaća. Statua je visoka sedam stopa i napravljena je od uglancanog nerđajućeg čelika. Ukrasiće jednu od Vinovih kockarnica. Inače, 2005. godine otvorio je Vin palas, hotel-kazino-grad, najluksuznije takvo zdanje u svetu.

Svarovski kristali su brend kao stvoren za svetske milionere. Japanska kompanije Liksil napravila je klozetsku šolju ukrašenu kristalima koja košta 128.000 dolara. Starleta Kim Kardašijan i njen partner reper Kanje Vest iskeširali su navodno čak 750.000 dolara za četiri zlatne NjC šolje u svojoj vili. Za šest kreveta firme koja snabdeva hotel Savoj u Londonu platili su milion dolara, kao i za frižider sa svarovski kristalima.
Legendarni italijanski proizvođač sportskih automobila Ferari otišao je korak dalje i kreirao specijalnu šahovsku tablu. Ferari šahovski set je ručno napravljen od ugljeničnih vlakana prekrivenih drvetom. Košta 2.000 dolara. Ferari je pokrenuo i ograničeno izdanje – tri boce šampanjca presvučene kožom koja se koristi za sedišta ferari automobila. Cena je 10.000 dolara.
Indijski tekstilni magnat Pankaj Parak pomerio je granice kiča tako što je naručio od krojača četiri kilograma tešku košulju od čistog zlata. Košulju je naručio kako bi na najbolji mogući način proslavio 45. rođendan. Platio je 127.000 funti.

Cipele od anakonde
Vođa grupe U2 Bono Voks jednostavno ne može proći pored prodavnica sunčanih naočara. Zasad se ne zna da li je Bono nabavio superluksuzne naočari Luxuriator Stdžle 23 Buffalo s ručkama od slonove kosti, koje su dekorisane sa 132 ručno rezana dijamanta, s dodacima od 18-karatnog žutog zlata, koje koštaju više od 65.000 dolara. Neki milioner sigurno jeste. Modni magovi su pravi lepak za svetski džet-set, koji često zaradi neku paru reklamirajući brendove za one koji imaju novca da ih priušte. Kada je pre 27 godina Hermes plasirao jednostavnu žensku torbicu, izrađenu od vrhunske kože koju je reklamirala engleska glumica, pevačica, manekenka i rediteljka Džejn Birkin, niko nije mogao da pretpostavi svetski uspeh koji je doživela. Torbica je dobila naziv po njoj, a košta između 9.000 i 15.000 dolara i čeka se godinama.
Pirs Brosnan je ljubitelj italijanske modne kuće Brioni koja izrađuje muška odela još od kraja Drugog svetskog rata i svake godine na tržište plasira samo 900 ručno šivenih modela. Njihovi klijenti su oni sa dubokim džepom. Ali, postali su poznati upravo kada je njihovo odelo nosio Brosnan. Najjeftinije odelo košta 3.000 dolara, a u proseku staje od 10.000 dolara pa naviše.
Beats bdž Dre je sada u vlasništvu kompanije Epl i da bi privukli pažnju javnosti svoje unikatne beats pro slušalice pokrivene 24-karatnim zlatom poklonili su nemačkom fudbalskom timu, koji je osvojio prvo mesto na Svetskom prvenstvu. Britanski supermodel Naomi Kembel je odabrana za zvezdu foto-snimanja ovog "zlatnog projekta". Par košta 25.000 funti.
Omiljeni brend kod holivudske elite je Džimi Ču. Cipele ovog kreatora su čest odabir za crveni tepih, a koštaju od više stotina do nekoliko hiljada dolara. Najskuplje su prodate po ceni od 3.785 dolara. Nikol Kidman se čak četiri puta našla pred objektivima modnih fotografa u kampanji za luksuzni brend cipela Džimi Ču. Kineski kreator proizvodi neke od najskupljih vrhunskih cipela na svetu, a među njegovim mušterijama su Viktorija Bekam, Blejk Lajvli, Sara Džesika Parker, Fergi i mnoge druge poznate dame.
Bijonse je devojka koja manje-više ima sve. Svoj talenat je debelo unovčila, a da sebi može da priušti bukvalno sve govore samo neke od stvarčica koje poseduje. Njene cipele napravljene po meri od krokodilske i anakondine kože, koje potpisuje Izabel Marant, koštaju 10.000 dolara. Pevačica voli i perike, a njena kolekcija vredi milion dolara.


DRUGA STRANA MEDALjE

Novac za planetu
 

Sara Džesika Parker sa sinom

Neke holivudske zvezde i nisu opterećene brendovima. Sara Džesika Parker je vrlo štedljiva.
– Moj sin nosi samo odeću koju su njegovi rođaci prerasli, imam baš puno nećaka, a i moja majka je sačuvala svu odeću mog brata – rekla je Sara za magazin "Parade".
Tajra Benks ne živi ekstravagantno, iako joj se može. U jednom intervjuu priznala je da voli da koristi sapune koje je uzela iz hotela, a umesto skupih restorana, voli da ode u poslastičarnicu.
Leonardo Dikaprio ističe da troši veoma malo novca. Ima samo jedan auto, nema privatne avione, a novac voli da štedi za dobrotvorne organizacije.
– Ne trošim mnogo novca. Meni je novac važan jer mi daje slobodu da izaberem šta ću uraditi kao glumac, a još bitnije, želim da sakupim dovoljno da bih jednog dana mogao da uradim nešto veliko i značajno za druge ljude, za planetu i za decu – istakao je Dikaprio.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here