Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što je u meču za treće mesto savladala Belgiju 21:10.

Srpski tim, u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov, smogao je snage da posle šokantnog poraza od Rusije u polufinalu, odigra kvalitetan meč i osvoji medalju koja im donsoi nacionalnu penziju i premiju za osvojeno odličje.

Naime, srpski tim koji su činili Dušan Domović-Bulut, Aleksandar Ratkov, Dejan Majstorović i Mihailo Vasić osvojio je po 50.000 evra za svakog člana što je nagrada koja inače pripada svakome ko osvoji bronzano odličje na ovim Olimpijskim igrama.

Za osvajanje bronaznog odličja po propisima Vlade Srbije svakom od basketaša pripašće i nacionalna penzija u visini dva puta prosečne mesečne zarade. Tako će srpski basketaši od 40. godine života svakog meseca primati po oko 130.000 dinara.

Ako se uzme u obzir da su nagrade na turnirima koje osvajaju u rasponu od oko 40 – 50.000 evra  za ceo tim, bronza koju su osvojili svakako će značiti srpskom timu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here