Zlato vredno 100.000 dolara

0

Vaterpolisti Srbije osmi put su osvojili Svetsku ligu pobedom nad Mađarskom 10:6 (3:2, 4:0, 3:1, 0:3).
 

FILIPOVIĆ: Dokazali smo
da vredimo
Vaterpolista Srbije Filip Filipović rekao je posle trijumfa u finalu Svetske lige da je taj uspeh važan zbog što bolje pripreme za predstojeće Evropskog prvenstva u Budimpešti.
– Ostaje nam još mesec dana do EP u Budimpešti i važno je da tamo odemo mirni i zadovoljni i da se srede neke stvari kod nas oko bazena. Još jednom smo pokazali da vredimo – rekao je Filipović.
Kapiten srpskog tima Živko Gocić rekao je da je ponosan na ekipu.
– Presrećan sam, ovo je ipak važan trenutak za mene. Ponosan sam na momke, odigrali smo odlično, posebno u odbrani tri četvrtine – naveo je Gocić.

Odličnim igrama i ubedljivim pobedama u Dubaiju, izabranici Dejana Savića potvrdili su da će u pravoj formi dočekati Evropsko prvenstvo u Budimpešti, od 14. do 27. jula.
Golove za "delfine" postigla su petorica igrača: Filip Filipović i Stefan Mitrović po tri, Dušan Mandić dva, a Andrija Prlainović i Duško Pijetlović po jedan.
Trijumfom u finalu reprezentacija Srbije potpuno je zaokružila uspešan nastup u zavšnici Svetske lige. Zaradila je 100.000 dolara i plasmanom u finale obezbedila i učešće na Svetskom prvenstvu u Kazanju, sledećeg leta.
Selektor Dejan Savić razigravao je u drugom poluvremenu sve igrače, razmišljajući i o pripremama za kontinentalno prvenstvo u julu, na kome će naša selekcija takođe braniti titulu. Takmičenje će početi u Grupi B, uz reprezentacije Mađarske, Nemačke, Hrvatske, Francuske i Španije.
Iznenađujuće zvuči podatak da Filip Filipović u subotu nije proglašen najboljim igračem završnog turnira Svetske lige. To je Deneš Varga, strelac četiri gola u finalu. Istovremeno, Gojko Pijetlović proglašen je najboljim golmanom takmičenja, a Filipoviću je pripala nagrada namenjena najboljem strelcu.
 

SRBIJA 10:6 MAĐARSKA
(3:2, 4:0, 3:1, 0:3)
SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk, D. Pijetlović 1, Nikić, Marković, Rađen, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B. Mitrović.
MAĐARSKA: Nađi, Gor-Nađi, Madaraš 1, Erdelji, Vamoš, Hošnjanski, Anjal, Sivoš, Da. Varga 1, De. Varga 4, Tot, Harai, Deker. BAZEN: Hamdan Bin Mohamed Bin Rašid sportski centar. SUDIJA: Gomez (Italija) i Borel (Španija).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here