Lična arhiva
Podrška: Mladen Filipović održao prezentaciju

Predstavnicima 11 kompanija iz Republike Srpske u Beču su uručeni sertifikati Privredne komore Austrije (sertifikat WIFI International), čime je zvanično završen drugi ciklus projekta Fit4Austria koji je realizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Austriji.

U okviru završnih aktivnosti druge faze projekta Fit4Austria, grupa privrednika iz Republike Srpske boravila je prethodnih dana u Beču gde su organizovani sastanci u bečkoj Privrednoj komori kako bi naši privrednici ostvarili direktne kontakte sa austrijskim kolegama i razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje.

Mladen Filipović, šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji, održao je i prezentaciju za privrednike iz Srpske, a razgovarano je o načinima na koji Predstavništvo pruža podršku našim kompanijama u nastupu prema tržištu Austrije.

Predstavnicima 11 kompanija uručeni sertifikati

Prethodno su predstavnici 11 kompanija iz Republike Srpske prisustvovali događaju koji je organizovao Austrijsko-srpski privredni forum u Beču. Završni godišnji prijem Austrijsko-srpskog privrednog foruma okupio je privrednike srpske dijaspore i predstavnike poslovne zajednice Austrije.

– Privrednici iz Republike Srpske su boravili u Beču u okviru završnih aktivnosti druge faze projekta Fit4Austria, a prethodnih dana su organizovani sastanci u bečkoj Privrednoj komori kako bi naši privrednici ostvarili direktne kontakte sa austrijskim kolegama i razmotrili mogućnosti unapređenja saradnje – kaže Filipović.

Prijem Austrijsko-srpskog privrednog foruma

Predstavništvo RS u Austriji, u saradnji sa NjIFI institutom Privredne komore Austrije, Inovacionim centrom iz Banjaluke, Privrednom komorom i Razvojnom agencijom Republike Srpske, organizovalo je ove godine dva ciklusa projekta Fit4Austria. Tokom dva ciklusa sertifikate je dobilo oko 30 kompanija, a ove diplome imaju karakter javne isprave i važe na tržištu u celoj EU.

– Drago nam je da smo imali priliku da naše preduzetnike upoznamo sa aktivnostima Austrijsko-srpskog privrednog foruma koji podstiče privrednu saradnju sa Austrijom i promoviše investicione potencijale Srbije i Republike Srpske. Ovaj događaj je bio prilika da se razmene mišljenja o planovima za narednu godinu – rekao je Filipović.

Promocija vinarija

Na prijemu je organizovana i promocija vinarija iz Republike Srpske i Srbije, a predstavljena su vina vinarija “Vukoje”, “Jungić” i manastira Tvrdoš. Uoči promocije, za predstavnike srpskih vinarija predstavništvo je organizovalo i master-klas obuku kako bi se naši vinari upoznali sa specifičnostima austrijskog tržišta i mogućnostima za ulazak u gastronomsku ponudu. Master-klas je držao Darel Jozef, stručnjak za tržište vina centralne i jugoistočne Evrope.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here