ZOI: SAD otežale posao domaćinu

0

Amerikanci su napravili prvorazredno iznenađenje pobedom nad Kanadom, koja je sačinjena od najkvalitetnijih igrača na svetu.

 

Ovaj podvig SAD upoređuje se uspehom koji je tada nazvan "Čudo na ledu", kada su 1980. godine u Lejk Plesidu savladali do tada nepobedivi Sovjetski Savez.

 

Kanađani su dominirali protiv SAD, imali su 45 šuteva naspram američka 22, ali je golman SAD Rajan Miler briljirao sa čak 42 odbrane.

 

Rusija je sinoć pobedila Češku (4:2), a Švedska noćas Finsku (3:0).

U osmini finala će igrati Švajcarska – Belorusija, Češka – Letonija, Slovačka – Norveška i Kanada – Nemačka.

 

Žreb je hteo da skoro sigurno u četvrtfinalu gledamo ‘finale pre finala’ između Rusije – Kanade, Šveđani ‘čekaju’ Slovake ili Norvežane, Finci Čehe ili Letonce, a SAD pobednika duela Švajcarska – Belorusija.

 

Bob: Lange pravi istoriju

 

Nemačka posada u bobu-dvosedu, Andre Lange i Kevin Kuske odbranili su titulu šampiona u ovom sportu na Zimskim Olimpijskim igrama u Vankuveru.

 

Aktuelni šampioni i u bobu četvorosedu, Lange i Kuske trijumfovali su u vremenu 3:26.65 minuta. Drugo mesto, sa zaostatkom od 22 stotinke zauzela je još jedna nemačka posada (Tomas Floršic/Ričard Ađeli), dok su bronzu osvojili Rusi Aleksandr Zubkov i Aleksej Voevoda.

 

"Ovim sportom sam počeo da se bavim pre 17 godina i ne mogu da verujem da sada stojim ovde sa četvrtim olimpijskim zlatom u rukama", izjavio je Lange, koji će u subotu imati priliku da osvojio peto zlato, pošto će nastupati u četvorosedu.

 

Lange, pored dva zlata iz Torina pre četiri godine, i današnjeg u Vankuveru, najsjajnije odlične ima i sa za ZOI u Solt Lejk Sitiju 2002. godine.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here