ZOI: Srpski bob 18. u finalu

0

Oni su za pobedničkom ekipom Sjedinjenih Američkih Država zaostali 5.89 sekundi, a osvajanjem 18. mesta oni su najuspešnija ekipa iz Srbije na ZOI u Vankuveru.

Amerikancima su zlato doneli Stiven Holkomb, Stiv Mesler, Kurtis Tomašević i Džastin Olsen sa ostvarenim rezultatom 3:24.46 minuta, dok su na drugom mestu završili reprezentativci Nemačke sa 38 stotinki. Treće mesto i bronzana medalja pripala je domaćinu Kanadi, koji su zaostali 39 stotinki za pobednikom.

 

Amerikancima je ovo prvo zlato u bobu četvorosedu još od Igara u Sent Moricu 1948. godine.

 

Nemac Andre Lange postao je najušpešniji bobista u istoriji sa pet olimpijskih medalja. Posle četiri zlata, osvojenih u Solt Lejk Sitiju, Torinu i Vankuveru, došao je i do jednog srebra.

 

Hokejašima Finske bronzana medalja

Finci su u borbi za treće mesto pobedili Slovačku rezultatom 5:3 (1:0, 0:3, 4:0).
Oni su do odličja stigli zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj trećini kada su prosto razbili Slovake, koji su u poslednji period ušli sa prednošću od 3:1. Golove za Finsku postigli su Oli Jokinen dva, Sami Salo, Niklas Hagman i Valteri Filpula, dok su strelci za Slovačku bili Marijan Gaborik, Marijan Hosa i Pavol Demitra.

 

Večeras od 21,15 sati po srednjeevropskom vremenu u finalu nad finalima sastaju se selekcije Kanade i SAD.

 

Kanađanima zlato u karlingu

Muška karling selekcija Kanade osvojila je zlatnu medalju na ZOI, pošto su u finalu kao veliki favoriti pobedili Norvešku rezultatom 6:3 i tako odbranili zlato, osvojeno pre četiri godine u Torinu. Najsjajnije odličje Kanađanima su doneli Kevin Martin, Džon Moris, Mark Kenedi, Ben Hebert i Adam Enrajt.

 

Sa druge strane, Norvežanima je ovo najveći uspeh na Zimskim olimpijskim igrama, nakon što su 1998. u Naganu bili bronzani. Bronzanu medalju osvojila je selekcija Švajcarske.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here