EPA/Toms Kalnins
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Šef administracije predsednika Ukrajine Andrej Jermak tvrdi da danas ne postoji osoba koja bi rekla da je Vladimir Zelenski korumpirani predsednik.

Svaka zemlja ima jake institucije za sprovođenje zakona i antikorupcijske institucije koje rade na tome, pojašnjava Jermak govoreći uopšteno, i tvrdi da što su te institucije jače efikasnije se bore protiv ovog poroka.

– Ukrajina nije najkorumpiranija zemlja – dodaje on u intervjuu.

Govoreći o svojoj državi, ipak je priznao da se mogu pronaći činjenice o postojanju korupcije, i da bi bila laž da se kaže da ih nema, ali je oko jedne stvari ostao čvrst – danas nema osobe, osim ako ne radi za novac ili tuđe interese, koja bi rekla da Ukrajina ima korumpiranog predsednika.

– Vi ste ga poznavali, ja sam ga poznavao, milioni Ukrajinaca su ga znali kao uspešnog i bogatog. Takav je došao na vlast upravo zato što nije bio zadovoljan načinom na koji se zemlja raspada – kaže Jermak o predsedniku Zelenskom.

Jermak tvrdi da se Zelenski potrudio i unapredio način na koji Ukrajina funkcioniše.

Međutim, Jermak uporno tvrdi da ni on, a ni glavni čovek u državi nisu korumpirani, bar koliko je njemu poznato.

– Verujte mi, za predsednika danas nema čoveka kome bi bilo dozvoljeno da uradi nešto što se ne poklapa sa njegovim principima – dodao je on.

Ipak, treba napomenuti da Jermak tvrdi da nema nikakve informacije o varnicama koje pršte između ukrajinskog predsednika i glavnokomandujućeg Oružanim snagama Ukrajine Valerija Zalužnog.

– Imamo jedinstven stav – da dobijemo ovaj rat. Svakako da svakodnevno razgovaramo, radimo 24 sata dnevno. Moramo biti još pametniji i još kreativniji – dodao je Jermak koji se vodi principom što manje znaš – bolje spavaš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here