Jedan od najvažnijih igrača u prethodne dve sezone kod Vladana Milojevića napustio je klub u trećoj, kada je bio daleko od “stare forme”, ali i od mesta startera.

Desni bek Filip Stojković (26) drugi put u karijeri napustio je “Marakanu”, a ovoga puta se seli u Austriju gde je potpisao trogodišnji ugovor sa Rapidom iz Beča.

Stojković je već predstavljen u novom klubu koji ga je tražio prethodnih nedelja, a na kraju je pušten bez obeštećenja, iako se radilo o fudbaleru koji je u prethodna dva pohoda na šampionsku titulu u Superligi bio jedan od najvažnijih fudbalera.

Standardni desni bek Crvene zvezde “pao” je u formi i izgubio mesto startera ove sezone, došlo je do zasićenja, a imao je i dve greške u porazu od Helsinkija.

U drugom mandatu u Crvenoj zvezdi odigrao je čak 96 utakmica, postigao dva gola i asistirao za još deset, znao je da ponese i kapitensku traku, međutim Vladan Milojević je sve češće počeo da daje šansu Marku Gobeljiću – koji ju je i iskoristio.

Osim njega, Zvezda na mestu desnog beka ima i Milana Gajića koji je došao u januaru, a koji je takođe daleko od najboljih dana, delom i zbog toga što je retko igrao.

Filip Stojković je sa Crvenom zvezdom osvojio dve šampionske titule i tri puta je sa klubom “ušao” u grupnu fazu UEFA takmičenja – dva puta Ligu šampiona i jednom u Ligu Evrope, gde su crveno-beli prošli i u nokaut fazu.

Njegovim odlaskom u klubu su ostala još samo četvorica igrača dovedena u leto 2017. godine: Milan Borjan, Milan Rodić, Branko Jovičić i Marko Gobeljić.

Samo je Milan Pavkov (januar 2017. godina) duže na “Marakani”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here