Kapiten fudbalskog kluba Milan Borjan i džudistkinja Andrea Stojadinov najbolji su sportisti Crvene zvezde u 2020. godini.

Na današnjoj svečanosti povodom 76. rođendana Sportskog društva na stadionu Rajko Mitić za najboljeg trenera proglašen je Dejan Stanković, a fudbalski klub je najbolji klub.

– Želim nam svima da nastavimo da osvajamo titule i da se uvek radujemo. Mi smo jedna velika familija – rekao je Borjan i zahvalio se upravi i saigračima.

Andrea Stojadinov je prošle godine osvojila srebro na EP za seniorke, bronzu na prvenstvu za mlađe seniorke i zlato za juniorke, plus bronzu na gren slemu.

Priznanje je primio njen brat Aleksa.

Najbolji trener Dejan Stanković je vodio tim do titule i nokaut faze Lige Evrope.

– Srećan nam rođendan i da nastavimo da branimo crveno-bele boje kao i do sada, istorija nas na to obavezuje. Ovaj trofej ja primam, ali pripada mojim momcima, stručnom štabu i celom timu. Pošten rad uvek se isplati i rezultati vraćaju – rekao je Stanković.

Najbolji klub je fudbalski, a nagradu je primio generalni direktor Zvezdan Terzić.

– Zvezda je najveći klub na ovim prostorima, ponos naroda i države. Drago mi je što četvrti put zaredom osvajamo titulu, igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Ponosan sam na sve naše sportiste – istakao je Terzić.

Predsednik Sportskog društva Nebojša Čović rekao je da su, uprkos tome što je pandemija odložila brojna takmičenja, Zvezdini sportisti u godini iza nas bili odlični.

– Sportisti i klubovi Crvene zvezde ipak su osvojili 34 trofeja, 16 u seniorskoj i 18 u mlađim kategorijama. Titule su osvojili fudbaleri, atletičari, atletičarke, karatisti, ragbisti i drugi. Andrea Stojadinov ispisala je istoriju, Nemanja Majdov osvojio je srebro na EP, atletičarka Milena Tirnanić je šampionka Balkana, Strahinja Jovančević osvojio je srebro, Anja Lukić bronzu. Zavidni rezultati ostvareni su i u mlađim kategorijama – rekao je Čović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime