Posle eliminacije iz Lige šampiona, i pobede nad Araratom u plej-ofu kvalifikacijama za  Ligu Evrope, Crvena zvezda igraće grupnu fazu drugogo po redu evropskog fudbalskog takmičenja sa Gentom, Hofenhajmom i Slovanom iz Libereca. 

Crveno-beli su u četvrtak eliminisali Ararat na svom trećem uzastopnom gostovanju u kvalifikacijama, na neutralnom terenu na Kipru, a posle završnih mečeva bilo je jasno kako će se formirati šeširi.

Posle obavljenog žreba može se reći da su crveno-beli imali sreće, jer su izbegnuti rivali poput Rome, Arsenala i Napolija. Iz prvog šešira izvučen je Gent, ali je iz trećeg u grupu sa Zvezdom “uleteo” Hofenhajm, kao možda i najteži i najbolji rival s obzirom da tim odlično igra u Bundesligi. Pored ostalih, izvučen je i Slovan Liberec, koji je rival po meri crveno-belih.

Grupa A: Roma, Jang Bojs, Kluž, CSKA Sofija

Grupa B: Arsenal, Rapid Beč, Molde, Dandalk

Grupa C: Leverkuzen, Slavija Prag, Hapoel Ber Ševa, Nica

Grupa D: Benfika, Standard Lijež, Rendžers, Leh Poznanj

Grupa E: PSV, PAOK, Granada, Omonija

Grupa F: Napoli, Sosijedad, AZ Alkmar, Rijeka

Grupa G: Braga, Lester, AEK Atina, Zorja

Grupa H: Seltik, Sparta Prag, Milan, Lil

Grupa I: Viljareal, Karabag, Makabi Tel Aviv, Sivaspor

Grupa J: Totenhem, Ludogorec, LASK, Antverpel

Grupa K: CSKA Moskva, Dinamo Zagreb, Fejenord, Velfsberger

Grupa L: Gent, Crvena zvezda, Hofenhajm, Slovan Liberec

 

Da podsetimo, Pre ovog žreba, Zvezda je dobila protivnike u Kupu, Zlatibor će gostovati na Marakani u šesnaestini finala. Taj meč će sigurno biti odložen jer je planiran za 21. oktobar, a šampiona Srbije tada čekaju obaveze u Evropi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here