Zvezda pobedila u Češkoj

0

Najefikasniji u redovima "crveno-belih" bio je Majk Tejlor sa 19 poena, dok je Marko Kešelj ubacio 11. Kod domaćih, najbolji je bio Petr Benda sa 14 poena, dok je Ronald Luis dodao 11.

 

Crvena zvezda će u narednom kolu, 2. februara na svom terenu da dočeka ekipu Gran Kanarije.

 

Ekipe su se smenjivale u vođstvu tokom prve četvrtine koja je završena 19:19. Nimburk je zaigrao angažovanije u drugom delu meča, a domaći su u 38. minutu imali vođstvo od 10 poena (40:30). Međutim, "crveno-beli" su do kraja prvog poluvremena smanjili vođstvo protivnika na 41:36.

 

Košarkaši Crvene zvezde su dominirali u trećoj četvrtini, koju su dobili rezultatom 16:8. . Kikanović, Kešelj i Videnov držali su prendost na strani crveno-belih, pa se u poslednju deonicu ušlo sa vođstvom gostiju 52:49.

 

Zvezda je u završnici odigrala dobro u defanzivi, a posle dva nerealizovana napada na obe strane, Tejlor i Kešelj ne greše sa penala i rešavaju pitanje pobednika. Nimburk je pokušao šutevima za tri poena, ali domaći igrači nisu bili precizni, pa je beogradski klub slavio rezultatom 65:60.

 

Trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović izjavio je da je odbrana donela pobedu beogradskom klubu.

 

"Utakmica nije bila lepa, a pobedu je donela naša odbrana u drugom poluvremenu. Nismo rešili problem izgubljenih lopti i ofanzivnog skoka Nimburka, a delimično je odgovor u našoj mladosti i neiskustvu. Takođe, na kraju smo, u pojedinim momentima u finišu utakmice bili brzopleti. To nije stvar nediscipline, već prevelike želje mojih igrača. Ova pobeda je važna za samopouzdanje, ali to ne znači da smo obavili ceo posao. Sve četiri ekipe sposobne su i imaju snagu i

kvalitet za TOP 8, tako da nam prava iskušenja tek predstoje", rekao je Trifunović.

 

Grupa I
Le Man – Alba 63:68
Huventud – Aris 74:72

 

Grupa J
Galatasaraj – Uniks 79:85
Valensija – Hapoel Jerusalim 75:79

 

Grupa K
Panelinios – Bamberg 70:62
Beneton – Bilbao 69:76

 

Grupa L
Nimburk – Crvena zvezda 60:65
Gran Kanarija – Turk Telekom 73:65

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here