MN Press
KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu ekipu Igokee 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) u prvom meču polufinala ABA lige.

Zvezda je povela 1:0 u seriji, koja se igra na dve pobede.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Lojd sa 21 poenom, dok je Volden dodao 13. Kod gostiju, najbolji je bio Atić sa 15 poena.

Drugi meč biće odigran 7. maja u Laktašima, a eventualna majstorica je na programu 11. maja u Beogradu.

Budućnost je na svom terenu pobedila Mornar 97:88 i povela 1:0 u polufinalnoj seriji. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kobs sa 22 poena. U poraženom timu najbolji je bio Pulen sa 24 poena. Naredni meč biće odigran 7. maja od 21 sat u Baru. Eventualna majstorica je na programu 11. maja u Podgorici.

Radonjić: Meč je bio težak

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede nad Igokeom da je utakmica bila izuzetno teška.

– Igokea je bila odlična u prvom delu… Stvarno su u oba pravca bili vrlo dobri i precizni. Skakali su bolje od nas, šutirali odlično, a mi taj deo utakmice nismo odigrali na način na koji bi trebalo protiv tima kao što je Igokea, koja zna dobro da igra – rekao je Radonjić i dodao:

– Drugačije je sve bilo u drugom delu. Broj koševa govori da je odbrana bila dobra, ali bitno je da smo rezultat gradili sve vreme, da smo išli korak po korak i došli do toga na kraju da možemo da kontrolišemo rezultat.

On je ocenio da je ovo sve “tek početak” i da u Laktašima očekuje “sigurno tešku utakmicu”.

– Igokea je u svim utakmicama protiv nas pokazala da je dobra i da zna da igra. Pokazala je da pozicija i rezultat u ovoj sezoni nisu slučajni. Mi moramo da odigramo još jedan meč na visokom nivou i tako da možemo da očekujemo dobar rezultat – kazao je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here