MN PRESS/Foto: Marko Metlas

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Mladost iz Lučana rezultatom 4:1 (3:1) u utakmici 28. kola Linglong Superlige Srbije.

Zvezda je nastavila niz od 16. uzastopnih pobeda u domaćem šampionatu i zadržala devet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Partizan.

Sve pred dvonedeljnu reprezentativnu pauzu koja sledi i potom “večiti” derbi koji se igra 7. aprila na stadionu “Rajko Mitić”.

Upravo tu je Zvezda ove večeri deklasirala Mladost, a iako je napadala, nije delovalo da će biti tako posle 34 minuta igre.

U tom periodu nismo videli ništa preterano vredno pomena, osim što su crveno-beli vodili sa 10:0 u kornerima.

Iz jednog takvog je sevnula munjevita kontra Lučanaca preko Saše Jovanovića koji je na 30 metara od svog gola prešao Milana Gajića i stuštio se preko celog terena ka Milanu Borjanu.

Čistu situaciju jedan na jedan rešio je tako što je “bocnuo” loptu preko golmana Zvezde i šokirao domaćina.

Međutim, umesto efekta “hladnog tuša”, tim Dejana Stankovića je odgovorio na fantastičan način – sa tri gola za šest minuta!

Zapravo, prva dva je Zvezda dala u razmaku od 60-ak sekundi.

Izjednačenje je doneo Nemanja Milunović sjajnim skokom posle kornera i efektnom završnicom glavom.

Tek što se krenulo sa centra, Zvezda je stigla do potpunog preokreta, a loptu u mrežu je prosto zakucao Gejlor Kanga za 2:1.

“Razljutila” se Zvezda, pa je do kraja prvog poluvremena postigla još jedan pogodak.

U 45. minutu je, ponovo posle kornera, Milan Pavkov glavom zatresao mrežu Mladosti.

Dejan Stanković je u nastavku, iz formacije 4-1-4-1, prešao u 3-5-2 i uz novu energiju koju su uneli sa klupe Aleksa Vukanović i Veljko Nikolić došla do novog pogotka.

Upravo drugopomenuti je bio strelac gola u 51. minutu, ali tek nekon što mu je Aleksandar Katai sve pripremio majstorijom uz levu gol-aut liniju.

Prošao je Katai nekoliko protivničkih igrača, u svom stilu lopta mu se “lepila” za nogu, a onda je podigao glavu, pronašao Nikolića i on je zatresao praznu mrežu.

Bilo je i nakon toga nekoliko šansi za domaće, zapretio je još jednom i Saša Jovanović na drugoj strani, ali golova više nije bilo.

Zvezda novom ubedljivom pobedom ide na dvonedeljnu pauzu, dok će Lučanci bodove za opstanak tražiti u nekim narednim rundama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here