Zvezde NFL: Kelvin Džonson “Megatron”

0

Udarna igla Detroita: Kelvin Džonson

Kada neko potpiše osmogodišnji ugovor vredan 132 miliona dolara, a nije kvoterbek, onda je jasno o kakvom je "dragulju" reč. Znali su to u Detroitu, pa su 14. marta 2012. godine potpisali višegodišnji ugovor koji će Džonsona svrstati u red najplaćenijih američkih fudbalera.

 

Iako Lajonsi ne mogu da se pohvale značajnim rezultatima, čini se da će ova sezona (tri pobede i poraz na startu ovog šampionata) da bude ona u kojoj će Detroit konačno da uđe u plej-of, a sve oči navijače kluba iz grada Forda biće uprte u "Megatrona". U kombinaciji sa kvoterbekom Metju Stefordom trebalo bi da bude udarna igla u napadu Lajonsa. 

 

Visina od 196 centimetara, brzina (trči 100 metara za fantastičnih 10,23 sekunde) čini ga jednim od najboljih, ako ne i najbolji resiverom lige. U igri 1 na 1 retko koji kornerbek može da ga zaustavi, pa protivnički treneri pokušavaju da ga udvoje ne bi li osujetili njegova hvatanja. Najbolju sezonu odigrao je 2012. godine kada je srušio rekord NFL po broju istrčanih jardi (1.964).

 

PROFIL

Ime i prezime: Kelvin Džonson

Nadimak: Megatron

Datum i mesto rođenja: 29. septembar 1985. godine u Njunanu (Džordžija)

Visina: 196 cm

Težina: 107 kg

Broj na dresu: 81

Klub: Detroit Lajons (2007-)

Pro boul: 4

Tačdaun: 68

Broj istrčanih jardi: 9.492

 

Momak iz Džordžije pažnju na sebe skrenuo je na koledžu "Džordžija tek". Kao drugog pika na draftu izabrali su ga Lajonsi 2007.godine. Iako je i do sada pružao sjajne partije, svi veruju da će "Megatron" u budućnosti tek da eksplodira.

 

Kelvin Džonson, najplaćeniji je resiver lige

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here