Zbog korona virusa su otkazani brojni sportski događaji, takođe i teniska dešavanja širom sveta, i to, najmanje narednih šest nedelja, pa će Novak biti u prilici da bude sa svojom porodicom tokom najkritičnijeg perioda.

Najbolji teniser sveta je imao sreću da sa svojim timom uhvati jedan od poslednjih letova iz Amerike za Evropu, usled zatvaranja granica, a popovratku je za Telegraf dao savete kako se treba ponašati i šta treba raditi kako bi ojačali imunitet i organizam i smanjili rizik od dobijanja korona virusa.

Ovo su njegovi glavni saveti za sve čitaoce Telegrafa:

– Uvećajte unos Vitamina C i Cinka. Preporučeno je između 5 do 7 grama dnevno Vitamina C, a može i do 10. Ukoliko nađete tečni Cink, bolje je nego u drugoj formi. U slučaju da ne nađete tečni Cink, i u pilulama je dobro uzimati 3 do 4 puta veću dozu nego uobičajeno preporučene doze.

View this post on Instagram

??????????

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

 

– Svakodnevno ujutru na prazan stomak piti toplu vodu sa limunom i malo morske soli (opciono dodati i đumbir i sveže listove nane). Toplu vodu sa limunom piti još nekoliko puta u toku dana. Preporučljivo je na prazniji stomak.

– Piti što više zelenih sokova i šejkova sa zelenim lisnatim povrćem (peršun, spanać, kelj…). Zeleno lisnato povrće stvara alkalnu bazu u telu što uništava patogene i viruse koji opstaju u kiseloj sredini.

– Kiselu sredinu izaziva nezdrava brza hrana, stres, briga, ljutnja, napici sa puno rafinisanog šećera, mlečni proizvodi, itd.

– Preporučljivo je konzumirati mali deo čena belog luka u kašičicu meda sa cimetom. Takođe, ulje od divljeg origana, đumbir, kajen paprika (vrsta ljute papričice).

– Koloidna srebrna voda je izuzetno delotvorna za imunitet i borbu protiv otrova koje imamo u telu.

– Razne vrste čajeva i svežeg bilja su uvek dobrodošli. Pogotovo Rtanjski čaj i Čaj od hibiskusa.

– Provoditi određeno vreme na svežem vazduhu u prirodnom ambijentu (parkovi,šume, jezera, reke, more, plaža, planina, brda…) koji nas isceljuje i puni orgonskom, životnom energijom koja je presudna za život u izobilju zdravlja i dobrobiti duše, uma i tela.

– Raditi vežbe svesnog disanja jer na taj način uspostavljate emotivni i mentalni sklad i mir koji vam dozvoljava da se lakše nosite sa brigama, strahovima i neizvesnostima. Takođe vam uravnotežuje metaboličke procese ključne za optimalno zdravlje.

– Što više se smejati, uživati u muzici koja vas ispunjava i čini srećnim. Biti okružen dragim ljudima sa kojima osećati veliko prisustvo ljubavi, blagostanja i radosti.

4 COMMENTS

  1. Bravo Nole, konačno da neko kaže nešto pametno vezano za ovu temu.
    Sve navedeno, plus, “prirodna sredstva za dezinfekciju i čišćenje prostora”. Od hemije nam se koža već raspada, a o pravoj preventivi, zdravoj hrani, svežem vazduhu i suplementima se ne priča dovoljno.
    Odlični saveti.
    Hvala 🙂

  2. Заборавио је најважније! Барену детелину. Од ње вируси беже као ђаво од крста.

    • Knight, ima tu istine a da niste ni svesni.
      Crvena detelina je puna fito estrogena, žene u menopauzi kuvaju čaj od nje, upravo zbog toga, jer im estrogen nedostaje.
      E sad, kažu da upravo zbog estrogena korona žene napada manje, tako da ste sasvim u pravu, a da niste svesni.
      O da, Nole, i čaj od crvene deteline je dobra preventiva. 🙂

  3. Hallo Mucnite malo glavom STA VI pisete Pa NOLE IGRA TENIS I HRANI SI ZDRAVO ato nema veza sa viruson ON NIJE VIRILOG Ovaj virus moze svakoga da napadne , ALI to su novinari pisu a ni sam neznaju sta pisu,
    OSTAVITE NOVAKA NA MIRU SAMO MI STETITE SVE TE PRICE U ZADNJE VTIJEME, PA kad je RTS1 ima jedan sat O ZDRAVLJU ILI O ZDRAVOJ ISHRANI STA je ORDINACIJA SAM REKLAMA A to VRIJEME PRIKAZIVANJA je NE PRIKLADAN.BACI SVE U VODU NISTA NEVRIJEDI
    POTARAV NIK

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here