pixabay.com

Neki delovi tela i kod muškaraca i žena su osetljiviji na seksualno nadraživanje od drugih delova tijela. To su erogene zone.

To je koncept koji datira još iz antičkih vremena. Prastari spis Kama Sutra je, zapravo, vodič za učenje veštine “vođenja ljubavi”. Poželjno je da ljubavni par istraži erotsku mapu tela partnera ili partnerke. Reč je o jednom od uslova za pojačano uživanje u seksu.

Svi znaju one najpoznatije erogene zone, ali na ženskom telu kriju se i neki manje poznati delovi koji mogu doneti puno zadovoljstva. A kad je ona zadovoljna, poznato je, zadovoljan je i on.

Vrat

Ovo je područje jako osetljivo pa poljubac u vrat izaziva neverojatan osećaj. Lagani poljupci, nežno grickanje – budite oprezni da vam ne ostanu ljubavni ugrizi – u sekundi će rasplamsati strasti.

Donji deo leđa

Dodirivanje ili milovanje donjeg dela leđa pomaže da se žena oseća sigurno i zaštićeno. Dodatna lepota kod ove vrste dodira krije se u činjenici da ne morate biti goli u krevetu da biste nežno dodirnuli svoju partnerku. Suptilno se može isvesti čak i na javnom mestu.

Pregib lakta

Ovo područe je jako osetljivo, jednako kao vrat. Međutim, za razliku od vrata ovaj deo tela obično ne dobija dovoljno lpažnje iako nežan dodir ili poljubac na tom mestu mogu proizvesti neverojatan osećaj.

Ruke

U tantri kažu da se kroz ruke prenosi puno energije jer se tako oseti toplota tela. Prsti su veoma osetljivi na dodir, što je razlog zašto dodirivanje i maženje mogu biti toliko dobri, a tu je i veliki emocionalni element. Držanje za ruke može pomoći da se žena oseti sigurno i samopouzdano.

Mozak

Kada je reč o seksu, uopšteno pravilo je da su muškarci vizuelni tipovi, a žene više mentalni. Malo bezobraznih riječi tokom akcije u krevetu, neće škoditi, naprotiv.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here