Haos u Milanu: Povrede, nervoza, sukobi…

0

Beta/AP
Drma mu se klupa: Filipo Inzagi
 

Dvoboj sa Atalantom je doneo novu povredu u poslednjoj liniji – nakon povređenih De Šiljija i Zapate, sada su ostali i bez Bonere. Uz to, Adil Rami je zaradio suspenziju za sledeći susret zbog žutih kartona.

Povredio se i El Šaravi, ali srećom po Milan, kod njega neće biti većih problema.

Nervozni trener Filipo Inzagi isključen je na spomenutom dvoboju, a to mu je prvo isključenje nakon 19 godina, od 2006. Tada još u igračkim danima, ironično, dobio je crveni karton upravo protiv Atalante.

Tokom utakmice je zaiskrilo između Abatea i Ćerćija, koji nisu mogli da se sporazumeju oko taktike na samom terenu, a velike "smetnje u komunikaciji" prisutne su i između Inzagijevih pomoćnika Maldere i Tasotija. Neke je u timu začudilo i to što ponovo u igru nije ulazio Muntari, i o tome se, navodno, raspravljalo u svlačionici "rosonera"…

Na kraju, sistem 4-3-3 koji forsira Inzagi s ovakvim kadrom očito ne donosi nikakav rezultat. U sredini su protiv Atalante u ofanzivnijem delu uz Montoliva igrali Bonaventura i De Jong, no u tom trouglu nedostaje i kreativnosti i dinamike, a kreativni Poli ponovo je susret odgledao s klupe, što mnogi zameraju Pipu.

Nervozni Inzagi sve se teže nosi s krizom u koju je tim upao, a već u subotu će morati na "Olimpiko" gde ga dočekuje petoplasirani Lacio. Rimljani se bore za ulazak u Ligu šampiona, pa će biti maksimalno motivisani nakon što su poraženi od Napolija kod kuće (1:0) u 18. kolu. Baš kao i Milan, ali od neuporedivo snažnijeg rivala. "Rosonerima" se ne piše dobro, a još jedan poraz u nizu i eventualna peta prvenstvena utakmica u nizu bez pobede mogla bi itekako zatresti Pipovu stolicu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here