AO: Rafa raspršio sumnje, Endi i Rodžer lako do druge runde

0

Beta/AP/G.K.
Ponovo u sedlu: Rafael Nadal
 

Šestom nosiocu je za pobedu na "Margaret kort Areni" bilo potrebno dva sata i 12 minuta, ali je 317. teniser sveta ipak uspeo da namuči Britanca.

– Mislim da je ovo dobar početak, mislim da sam igrao dobro. On je bio agresivan sa osnovne linije tokom celog meča i to mi je otežavalo posao – rekao je Marej za BBC.

U drugo kolo Australijan opena plasirao se i treći teniser sveta, Španac Rafael Nadal koji je bez mnogo problema pobedio Rusa Mihaila Južnog sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).

– Druga polovina prošle godine je bila teška za mene, i mentalno i fizički. Ovaj prvi meč mi je psihički bio težak, ali se nadam da će mi dati samopuzdanja za narednu rundu – kazao je Nadal.

Prolaz u narednu rundu obezbedio je i sedmi nosilac, Tomaš Berdih koji je bio bolji od Alehandra Falje sa 3:0.

Švajcarski teniser Rodžer Federer bez većih problema se plasirao u drugo kolo Australijan opena, pobedom nad Jen Hsun Luom iz Kineskog Tajpeha.

Federer je do trijumfa nad Luom došao sa 6:4, 6:2, 7:5, posle jednog sata i 53 minuta igre.

U drugom kolu Federera očekuje susret sa Italijanom Simoneom Bolelijem, koji je na startu bio bolji od Huana Monaka iz Argentine sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:1.

– Lu je odigrao dobar meč, morao sam da se i namučim. Bilo je teško doći do pravog ritma, ali smo imali odlične razmene udaraca – istakao je Federer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here