Srpkinja telom obara s nogu

0

Savršeno telo: Sa takmičenja u Montrealu
 

Bikini fitnes je žensko takmičenje i kategorija u bodi bildingu koju Jelena smatra najlepšom i najženstvenijom.

 

Lepe uspomene na Beograd

Jelena kaže da je njen najlepši nastup, koji će dugo pamtiti, bio prošle godine kad je osvojila titulu srpske šampionke u bikini fitnesu u Beogradu. To je moja zemlja i sve što tamo osvojim ostaje u sećanju i nikad se ne zaboravlja. Scena kad su mi na tom događaju pritrčale devojčice i rekle mi da sam im uzor se nikada ne zaboravlja, a to je nešto najlepše kad ste inspiracija za najmlađe generacije.

– U bikini fitnesu se ne traži prevelika mišićavost i prenaglašenost mišića, već se gleda celokupan stajling i prezentacija na bini jedne bikini fitnes takmičarke. Profesionalno se bavim bikini fitnesom, član sam srpske reprezentacije u ovom sportu i trenutno se spremam za takmičenje u Americi, na proleće 2015. Nedavno sam postala licencirani internacionalni trener saveza IFBB (International Federation of Boddžbuilding and Bodi Fitness), koji mi omogućava da i druge mlade i ambiciozne devojke podučavam za buduće šampionke u ovom sportu – objašnjava naša sagovornica.

Prošlog meseca se kao srpska šampionka prvi put takmičila na Svetskom prvenstvu u bikini fitnesu.

– U Montrealu u Kanadi sam osvojila 8. mesto i plasirala se u top 10 na svetu. Ovaj uspeh je za mene veliki kao i za našu zemlju, jer se prvi put takmičarka iz Srbija našla u top 10 u mojoj kategoriji među predstavnicama iz 50 zemalja. Samo nedelju dana kasnije na srpskom državnom prvenstvu osvojila sam 3. mesto, što mi je donelo još jedno veliko radovanje i još veći polet za pripreme za Ameriku na proleće – veli Jelena.

Ona dodaje da je njen uspeh krenuo pre 10 godina kada je zbog deformiteta kičme uz redovni trening i određeni režim ishrane uspela da savlada svoj, kako kaže, hendikep.

– Probleme koje sam imala sa kičmom počela sam uz svakodnevne vežbe da shvatam kao veliku šansu da sebi iz korena promenim život na bolje i danas sam presrećna što sam u tome uspela. Borila sma se kao lavica i uz vežbe, vremenom, sebe sam prestala da gledam kao devojku koju mnogi sažaljevaju. Vežbama sam uspela da izbegnem operaciju kičme koja mi je bila namenjena. Duh borca koji se tada stvorio u meni još i danas me prati i zahvaljujući njemu nastali su svi moji uspesi – ističe ova prelepa i skromna devojka.

Diplomirala bankarstvo

Jelena je rođena u Švajcarskoj, diplomirala je bankarstvo i ekonomiju i donedavno je radila u jednoj od najvećih švajcarskih banaka, sve dok nije rešila da osnuje svoju kompaniju Bodi&Mind bdž Jelena Vasović. Sa 16 godina je završila za grupnog fitnes instruktora, a ove godine stekla je i internacionalnu licencu kao profesionalni trener.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here