Veselji se žalio…

0
EPA/Valdrin Xhemaj
Kadri Veselji

Predsednik Demokratske partije Kosova Kadri Veselji požalio se danas, u razgovoru sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheijem, na činjenicu da EU kasni u mnogim aspektima sa regionom i da je posebno zanemarila Kosovo.

– Izražavam žaljenje zbog činjenice da EU kasni u mnogim aspektima sa našim regionom uopšte, a posebno je zapostavila Kosovo. Kašnjenje liberalizacije u uslovima kada je Kosovo godinama ispunjavalo kriterijume učinilo je da se mnogi građani Kosova osećaju da su tretirani selektivno od strane EU – rekao je Veselji.

On je istovremeno gostu iz Brisela izrazio zahvalnost EU na političkoj, finansijskoj i tehničkoj pomoći pruženoj Kosovu.

– Gospodinu Oliveru Varheiju sam izrazio zahvalnost EU na tekućoj političkoj, finansijskoj i tehničkoj pomoći koju pruža Kosovu. Gostu sam naglasio da je naša jedina opcija put ka Evropskim integracijama kako bismo bili ravnopravan deo evropske porodice. Ovaj cilj je glavna premisa konsolidacije demokratije na Kosovu, njenog ekonomskog razvoja, ali i završetka procesa izgradnje države -poručio je Veselji.

On je u ime partije na čijem je čelu pozvao aktuelnu kosovsku vladu da sledi jasan i dinamičan politički kurs u vezi sa evropskim integracijama.

– Takođe mora biti posvećenija ispunjavanju obaveza preuzetih u okviru evropske agende i mora primeniti preporuke izveštaja koji je upravo objavljen – zaključio je Veselji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here