MN Press
FK Crvena zvezda

Specijalizovani fudbalski portal za transfere ”Transfermarkt” objavio je nove cene fudbalera Crvene zvezde na kraju 2021. godine.

Tako je, i pored dobrih rezultata u Evropi, većini igrača pala cena. Njih četrnaestorica, što zbog godina, što zbog slabih igara, prema ocenama Transfermarkta vrede manje.

U prvoj grupi su kapiten Milan Borjan (procenjen na milion i po evra), Seku Sanogo (milion), Nenad Krstičić (milion), Gelor Kanga (dva i po miliona) i El Fardu Ben (1,8 miliona), dok su u drugoj igrači koji se nisu snašli.

Pre svih Filipo Falko, čija je sada cena dva miliona nakon 3,5 miliona, Luju Dioniju je pala na 1,5 miliona sa dva miliona, Aksel Bakajoko je takođe pao na 400.000, kao i Miloš Degenek sa tri miliona na 2,5 miliona.

Sa druge strane, skočila je Aleksandru Dragoviću na četiri miliona, što je za defanzivca u 30. godini odličan podatak, kao i Milan Pavkovu na 2,5 miliona sa 1,7 miliona, ali i Mirku Ivaniću koji je skočio na čak sedam miliona.

Ivanić je ujedno i najvredniji fudbaler iz srpske Superlige, iza njega je Aleksandar Katai sa 4,5 miliona, a potom slede Dragović i Partizanov biser Nemanja Jović.

Takođe, dvojica mladih fudbalera vrede dosta više, Strahinja Eraković je sada procenjen na 2,5 miliona umesto 1,3 miliona. Mladi Marko Lazetić zabeležio je povećanje cene od 1.3 miliona evra. Mladi napadač je u junu vredeo 200 hiljada evra, dok je sada njegova vrednost 1.5 milion evra.

Ceo tim Crvene zvezde procenjen je na 52,6 miliona evra, prema Transfermarktu, što je za nepunih 12 miiona više od Partizanovog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here