Tanjug
Aleksandar Vulin

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je američkom senatoru Benu Kardinu koji je izneo niz optužbi na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića i odnosa vlade prema NVO sektoru, da iz zemlje u kojoj sudovi odlučuju ko sme da se kandiduje na predsedničkim izborima, ne bi trebalo da nam stižu ni saveti, ni pretnje po pitanju našeg državnog uređenja.

– Ako je senator Kardin zabrinut zbog “civilnog društva” u Srbiji, neka se obrati CIA, a ona će ga umiriti i potvrditi da je nevladin sektor u Srbiji dobro, da su svi oni još bolje plaćeni i da imaju sreće što rade u Srbiji – rekao je Vulin.

Da su nevladine organizacije iz Srbije aktivne u SAD, bile bi zakonski označene kao “strani agenti” i tako bi se i tretirale, dodao je.

– A, ako senatoru baš toliko smeta što je izbor Srba Aleksandar Vučić, neka se opet obrati CIA, ne bi im bilo prvi put da silom obaraju vlade u Srbiji – poručio je Vulin.

Predsedavajući Odbora za spoljne poslove u američkom Senatu, demokrata Ben Kardin, prethodno je na X nalogu tog Odbora naveo da je “alarmiran zastrašivanjem organizacije civilnog društva CRTE” i da predsednik Vučić treba da se pozabavi “pitanjima koje je OEBS postavio u vezi sa demokratijom u Srbiji, a ne da skreće pažnju sa toga napadanjem demokratskih aktivista”.

2 COMMENTS

  1. Katastrofa, vidi na kojem je nivou, senator neke zemlje, on verovatno ni nezna gde je Srbija ali da je dobro da plaši naro sa” malim Rusima”. Sve same laži- insinuacije koje iznose zato ,da štite svoju zadnjicu, briga njih za Evropu i sve druge. Njihov dolar i zvanično postaje papir, njima gori pod nogama.

  2. Svaka ko u NJegoša :))) Možemo li još da znamo koliko je Kardin dobio para od albanske dijaspore da pljuje Srbe ???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here