Ako ovako nastavimo bolje da idemo kući!

0

 

 

Porazom od Brazila reprezentacija Srbije pala je na četvrtu poziciju na tabeli grupe A, gde će verovatno i ostati posle prve faze. Ako sve bude ostalo nepromenjeno to znači da će se ponovo sastati u mogućem četvrtfinalu Svetskog kupa. Iako je imao više nego dobru partiju, posebno u drugom poluvremenu, Miloš Teodosić je bio jako nezadovoljan posle poraza. To je prvo pokazao tokom tajm-auta kada je saigračima poručio da ako tako nastave, bolje da svi odmah krenu kući, a onda i u miks zoni.
– Previše lako smo ušli u meč, što mi kao tim ne smemo da dozvolimo. Velika većina nas ovde tek treba da pokaže koliko vredi, a ne da ulazimo toliko opušteno u utakmice. U drugom poluvremenu smo pokazali timski duh, svi do jednog: Stefan, Bogdan, Radulja… Svi su odigrali sjajnu odbranu sa mnogo energije, gde smo se vratili iz velikog minusa. Ali, imali smo sedam razlike, a oni su napravili seriju 12:0. To ne smemo da dozvolimo, pogotovo ne u ovako važnim duelima – rekao je Teodosić.
Činjenica da je Srbija promašila čak 12 slobodnih bacanja (17/29) skupo nas je koštala.
– Možda su i ti koševi čudni, ali da ne tražim alibi. Svi smo promašili bar po jedan penal, ne znam da objasnim zašto.
Da li želite Brazil u četvrtfinalu?
– Da, ja bih voleo revanš – zaključio je Teo.
 

Bogdan: Nismo
baš bili pametni

Košarkaši Srbije odigrali su očajno poluvreme, sjajnu treću četvrtinu i, ako pitate Bogdana Bogdanovića, nedovoljno pametnu završnicu:
– Stvarno šteta. Odlično smo odigrali veći deo drugog poluvremena, ali smo platili cenu lošoj partiji iz prvog, u kome smo delovali uplašeno i neiskusno na terenu. Nije toliko težak poraz za nas, ali moglo je da se završi i u našu korist. Nismo bili pametni kada se rešavala utakmica!
Da li ponestalo snage od one jurnjave za Brazilcima u trećoj četvrtini?
– Ne bih rekao. Pre svega je bilo stvar iskustva. Oni su napadali tačno gde treba i, možda, su nas na kraju malo i izmorili.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here