Bez snage za finiš

0

Brzopletost nas je skupo koštala. Umesto da su puleni selektora Saše Đorđevića potpuno slomili rivala u momentu kada su napravili preokret i minus od 18 poena (43:25) pretvorili u plus od sedam razlike (67:60), srpski tim je ponovo pokazao nemoć, a posebno lošu koncentraciju u presudnim trenucima i izgubio gotovo dobijen susret: Srbija – Brazil 73:81 (16:23, 16:25, 32:12, 9:21)!
U prepunoj dvorani Munisipal u Granadi i neverovatno čudnoj partiji "orlovi" su pokazali dva lica, od kojih je nažalost ono loše uzelo primat!
Posle katastrofalnih 20 minuta, zaostatka od čak 18 koševa, neverovatne šuterske partije gotovo svih Brazilaca koji su tom delu igre bili na parketu, delovalo je da će naš tim zadesiti katastrofa. Brazil je u prvom poluvremenu ubacio čak sedam trojki iz 12 pokušaja, dok su naši promašili čak sedam bacanja (6/13). Lica bez energije, želje i volje za igrom dodatno su gurala južnoameričku ekipu ka uspehu. Činilo se da ništa ne može da spase "orlove". Sve dok u drugom poluvremenu nisu istrčali nakostrešeni lavovi, sa vatrom u srcu i mirom u glavi! Kao da su se uloge potpuno promenile, Brazil je delovao potpuno izgubljeno, smušeno i anemično, bez postignutog koša iz igre u dobrom delu treće deonice. To je naš tim iskoristio i napravio furioznu seriju do 67:60, kojoj je kumovao Stefan Marković! Ali, onda je usledio novi strmi pad, koji je "orlove" odveo u ponor, poslao Srbiju na četvrtu poziciju.
– Loše smo otvorili meč, što protiv Brazila nije prihvatljivo. Bili samo potpuno bez koncentracije. O tome smo razgovarali na pauzi, mnogi reprezentativci su tada govorili da su sami krivi. Nismo u prvih 20 minuta odgovorili na njihov ritam – istakao je Đorđević.
Selektor je dodao da je Srbija tek u trećoj četvrtini zaigrala kako ume:
– Krenuli smo sa našom igrom. Zadovoljan sam igrom, momci mogu da budu ponosni na taj deo. Igrali smo na naš talenat i instinkt. Ostaje žal za izgubljenim loptama koje su odlučile. Tada smo ispustili utakmicu!

 

SRBIJA 73
BRAZIL 81

SRBIJA: Teodosić 14, Simonović 3, Jović 2, Bogdanović 8, Bjelica 8, Marković 10, Kalinić, Birčević 8, Krstić 7, Raduljica 10, Katić, Štimac 2. Selektor: Aleksandar Đorđević.
BRAZIL: Mačado, Neto 2, Hetšajmer, Tejlor 2, Garsija 6, Uertas 6, Barbosa 16, Varežao 4, Đonavoni 7, Nene 7, Vijera 21, Spliter 10. Selektor: Ruben Magnano.
DVORANA: Munisipal u Granadi. GLEDALACA: 5.500.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here