Ako pobedi Emina

0

Emina Jahović je rođena 15. januara 1982. godine u Novom Pazaru.

 

Osnovnu školu i gimnaziju završila je u rodnom gradu. Po ugledu na starijeg brata Mirsada, u šestom razredu osnovne škole počela je da trenira košarku.

 

Bavila se vajarstvom, pevala u horu, igrala folklor i bila član amaterskog pozorišta. Ključni momenat u njenoj mladosti bio je nastup u pozorištu, u predstavi "Galeb". Emina je otpevala pesmu "Kaži zašto me ostavi".

 

Nakon što je oduševila sve prisutne, odlučila je počne ozbiljnije da se bavi muzikom.

 

Uskoro dolazi do saradnje sa poznatim kompozitorom i izvođačem Dinom Merlinom. Godine 2002. Emina objavljuje debi album "Tačka". U jesen 2006. drugi album pod nazivom "Radije ranije", kojim osvaja Srbiju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu. Emina je autor većine pesama sa pomenutog albuma.

 

U leto 2007. izdaje hit singl "Cool žena", a zatim odlazi u Njujork gde snima pesme na engleskom jeziku. Prvi singl "Exhale" producirao je Bojan Dugić, a muziku i tekst napisala je Tia – autorka pesama poznatog američkog sastava "Destiny’s Child". Spot je snimljen u Beogradu tokom marta meseca 2008.

 

Nakon četiri godine priprema, svetlost dana je ugledao i novi studijski album "Vila", koji je objavila za PGP RTS. Emina se još jednom pojavljuje kao autor većine pesama.

Krajem 2008. godine snimljen je spot za pesmu "Još ti se nadam" (duet sa Sašom Kovačevićem). Polovinom 2009. godine snimljen je spot za pesmu "Pile moje", a potom i za pesmu "Med" (duet sa Dinom Merlinom).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here