Pexels
Ilustracija

Činjenice da je zdrava ishrana jedna od ključnih stvari u procesu mršavljenja, a određene namirnice vam naročito mogu biti od koristi.

Nutricionistkinja Laura Burak je navela da jaja spadaju među najbolje namirnice. Istraživanje iz 2014. pokazalo je da ljudi koji za doručak jedu jaja su duže siti i da za kratko vreme mogu značajno da smanje telesnu težinu.

Spanać i brokoli su takođe korisni za mršavljenje zato što imaju malo kalorija, ali su bogati vlaknima i drugim esencijalnim nutrijentima. Osim toga, smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ne zaboravite da konzumirate sezonsko voće. Imajte u vidu da bi trebalo kupovati ga u marketima koji prodaju kvalitetne proizvode, a ne one koje sadrže veliku količinu pesticida. Istraživanje objavljeno u stručnom magazinu PLOS Medicine utvrdilo je korelaciju između jedenja voća i mršavljenja. Jabuke, kruške i bobičasto voće dali su najbolje rezultate.

Mnogi prelivi prepuni su kalorija i masnoća pa kupite neki koji je kvalitetan ili ga napravite sami. Ako je vaša svakodnevnica užurbana i nemate vremena da se posvetite detaljnom pripremanju zdravih namirnica, nabavite jogurt, sveži sir i slično.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here