pixabay.com

Kongresmen iz redova republikanaca Čip Roj predložio je da se Teksas preimenuje u Ukrajinu ne bi li ostali članovi Kongresa obratili pažnju na zaštitu južne američke granice od migranata i izdvojili neophodna sredstva za to.

– Mislim da ću uskoro izneti predlog zakona o tome da se Teksas preimenuje u Ukrajinu. Tada će, možda, senatori obratiti pažnju na zaštitu granice SAD – rekao je Roj za TV “Foks njuz”.

Kako je ironično primetio, “starački dom”, tj. Senat, aktivno radi samo onda kada treba izdvojiti novac američkih poreskih obveznika za ratove izvan granica Amerike.

Na taj način reagovao je na tvrdnje da će izdvajanje 60 milijardi dolara za Kijev navodno doprineti razvoju američkog odbrambeno-industrijskog kompleksa.

Podsetimo, Senat Sjedinjenih Američkih Država podržao je predlog zakona o dodeljivanju pomoći od 95 milijardi Ukrajini, Izraelu i Tajvanu bez mera za zaštitu američke granice, proizlazi iz rezultata glasanja.

Predlog zakona predviđa izdvajanje sredstava za potrebe Kijeva u visini od oko 60 milijardi dolara, dok je za Izrael namenjeno oko 14 milijardi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here