Tanjug
Kosovska Mitrovica

Šef Komiteta za spoljne poslove u američkom Senatu Bob Menendez izjavio je da je protiv formiranja Zajednice srpskih opština, predviđene Briselskim sporazumom, jer je to, kako smatra, “recept za katastrofu”.

Menendez je svoj stav izneo na skupu koji je organizovala Albansko-američka građanska liga u SAD, gde je razgovarano i o pitanju dijaloga između Srbije i Kosova, ZSO i idejama koje su kružile o razmeni teritorija i promeni granica.

On je izneo i brojne kritike na račun bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa zbog, kako je rekao, pritiska samo na Kosovo, ali i zbog razgovora o razmeni teritorija.

– Nažalost, Trampova administracija je izvršila sav pritisak na Kosovo, a nikako na Srbiju i Beograd. I to je na kraju stvorilo posledice. Takođe, ne verujem da razmena teritorija treba da bude jedna od stvari o kojima treba da se razgovara – rekao je Menendez.

3 COMMENTS

  1. Ono kadd ti legne samo pola isplate na račun pa moraš da odradiš posao za drugu polovinu! 🙂
    Dogodine u Prizrenu!

  2. Tako je u potpunosti slažemo se treba dase ozbilnije razmotri ta ideja zajednice sa puno pravnim ovlaščenjem i pravo na otceplenje nakon Referenduma naroda koji u toj zajednici žive ako neče nek se odu pravno i pošteno nije ovo Švedski sto uzi to što tebi odgovara ostavi ono što ne odgovara ako tražiš zajednicu onda sve zajedno puno pravni obuhvatni sporazum i za ostale zajednice moraš odobriti i dati Zajednicu za ,Vojvodinu,Sandžak,Preševo,Medvedže,Bujanovac,Rašku oblast, itd. Ako si spreman onda traži zajednicu ako nisi čuti nije ovo ,ŠVEDSKI STO tamo tražim ovde nedam nema dvostruki aršini onda od zajednice nema ni Z niko lud i glup nije pozz.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here