U subotu počinje Svetsko prvenstvo u košarci, a Srbija igra protiv Angole a očekivanja naše javnosti su ogromna.

Tim povodom smo iskoristili priliku da razgovaramo sa Danilom Anđušićem, bivšim reprezentativcem naše zemlje, koji je za Vestionline pričao o očekivanjima i protivnicima Srbije pred Mundobasket u Kini:

– Imamo reprezentaciju za najviše domete, sviđa mi se način na koji su igrali pripremne utakmice, bilo je tu taktičkih promena i odmaranja igrača ali pokazali smo da imamo određenu snagu i sa pravom treba da pucamo na najviše ciljeve, sigurno da to neće biti lako ali uveren sam da možemo na vrh – počeo je bivši šuter Partizana i Uniksa i dodao:

– Mislim da smo glavni favoriti za zlato ali ima puno reprezentacija koje dolaze u odličnim sastavima. Za Amerikance koji su došli sa nekim “drugim” timom svi pričaju da ne mogu do zlata ali opet mislim da ima tu previše kvalitetnih igrača, tu je i Grčka sa Adentokumbom i nekoliko iskusnih igrača, Španija, pa Australija je dobila Amerikance pre nekoliko dana, dok za Francusku mislim da je veoma dobra reprezentacija koja može daleko da dogura.

– Teško je prognozirati ali misim da će prvenstvo biti veoma interesantno i da do četvrtfinala nećemo znati ko će se boriti za medalju! Nadam se da će se naši momci izboriti sa pritiskom jer svi već sada očekuju polufinale ili finale, a oni kvalitet za to svakako imaju i nadam se da ćemo se na kraju stvarno radovati najsjajnem odličju!

Duel sa Nandom De Kolom na EP 2013. godine

Danilo je 2013. godine na Evropskom prvenstvu u Sloveniji branio boje naše zemlje zajedno sa igračima poput Stefana Markovića, Nemanje Bjelice i Nenada Krstića…

– To je bila jedna veoma specifična situacija, Duda Ivković je tada ozbiljno podmladio tim koji su predvodili neki iskusniji igrači. Bogdan Bogdanović, Kalinić, Micić, Štimac, Nedović… Svi smo tada debitovali za reprezantaciju na nekom velikom takmičenju! Bili smo veoma mladi kada nas je Duda bacio u vatru, i iako smo to EP završili kao sedmi mislim da smo mogli da dođemo do borbe za medalju ali nažalost u tome nismo uspeli – prisetio se Danilo.

Reprezentacija Srbije spremna dočekuje početak Svetskog prvenstva i utakmicu protiv Angole, a zvanični sajt FIBA proglasio je uoči turnira “prvim favoritom” za osvajanje titule.

– Sale Đorđević je posle tog EP 2013. godine došao na mesto selektora i video se kvalitet svih tih mladih igrača koji su počeli da osvajaju medalje a koje FIBA sada gleda kao glavne favorite za zlato u Kini!

– Imamo ozbiljne igrače na svim pozicija, neki od naših igrača su u NBA ligi a Jokić je jedan od najboljih centara na Svetu, tako da mislim da je opravdano ovo što nas gledaju kao glavne favorite. Verujem da imamo kvalitet i igrački kadar za finale, i nadam se zlatu! – zaključio je Anđušić.

Utakmicom Srbije i Angole, u okviru D grupe Fošanu, u subotu (9.30) počinje 18. Svetsko prvenstvo u košarci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here