AO: Novak u trećoj rundi, Ana eliminisana

0

 

Novakov uspeh ostao je u senci poraza Ane Ivanović, koja je eliminisana već u drugoj rundi Australija Opena, i to od Argentinke Žizele Dulko rezultatom 2:1, po setovima 6:7, 7:5, 6:4.

 

Ivanovićeva nije dobro otvorila meč i dozvolila je Dulkovoj da povede sa 1:4 u prvom setu, ali je potom zaigrala bolje i nanizala pet gemova za redom za vođstvo od 5:4. Ipak, Argentinka se vratila sa brejkom za 5:6, ali je srpska igračica uspela da izbori taj-brejk u kojem je bila bolja sa 8:6.

 

Ispostavilo se da je taj period igre jedini koji je Ana uspela da reši u svoju korist, jer je Dulkova drugi set dobila sa 7:5. U odlučujućem trećem setu, Dulko je napravila ogromnu prednost i povela je sa 5:1, a Ivanovićeva je kao i u prvom setu tek tada počela igrati bolje, ali joj to nije bilo dovoljno da se potpuno vrati u meč, pa je poražena rezultatom 6:4.

 

Srpska teniserka je priznala nakon meča da je njen servis i dalje glavni problem u igri i da će izbiljno morati da poradi na samopouzdanju.

 

U meču Đokovića i Kjudinelija viđen je potpuno drugačiji rasplet. Prvi set je bio za zaborav, jer je Novak igrao očajno, što je 58. igrač sveta iskoristio i sa tri brejka ga je rešio u svoju korist sa 6:3.

 

U nastavku viđena je mnogo bolja igra srpskog tenisera, koji je Švajcarcu prepustio samo po jedan gem u drugom i trećem setu 6:1, 6:1.

 

U poslednjem četvrtom periodu vodila se izjednačena borba do rezultata 3:3, a onda je treći igrač sveta odlično odservirao, a potom i napravio brejk. Ogromnu prednost materijalizovao je na kraju sa 6:3, čime se plasirao u treću rundu Australija Opena, gde ga čeka Denis Istomin iz Uzbekistana.

 

Srpski as je nakon meča rekao da nije u potpunosti zadovoljan svojom igrom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here