Apel Kongresu SAD da pomogne Srbiji

0

Ne zaboravlja svoj grad ni u Njujorku: Jelena Petrović

U peticiji koja ima naslov "Obezbedite pomoć za katastrofalno poplavljena područja na Balkanu" između ostalog se kaže:

 

"Krajem prošle nedelje čitav region Balkana uništen je razornim poplavama. Moj rodni grad u Srbiji – Obrenovac – je među najteže pogođenim područjima. Nakon padavina koje su bez presedana, obližnja reka izlila se u grad ostavljajući ga potpuno potopljenim u skoro dva metra blata i ledeno hladne vode iz reke. Do momenta kada je izdato upozorenje od poplava, većina kuća već je bilo potopljena i njihovi ukućani bili su prepušteni sami sebi. Moji roditelji, zajedno sa mnogim prijateljima i komšijama bili su spaseni čamcima i helikopterima pošto su proveli nekoliko dana nasukani u poplavljenim vodama bez ikakvih zaliha. Iako mnogi ljudi pokušavaju da pomognu, spasilačka misija se uglavnom doživljava kao neadekvatna, jer većina vladinih agencija nema resurse i logistiku kako bi obezbedili sveobuhvatnu pomoć u spasavanju."

 

Kako potpisati peticiju

Na kraju peticije se kaže: "Želim da apelujem na američku vladu da pomogne u obezbeđivanju finansiranja i podrške preko Programa za pomoć inostranim katastrofama za stanovništvo balkanskog regiona".
Svi zainteresovani mogu potpisati peticiju na ovom veb sajtu http://www.change.org/petitions/united-states-congress-provide-disaster-relief-for-flood-affected-areas-in-the-balkans

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here