Apelacioni sud oduzeo pasoš Miškoviću

0

Ne može da napušta Srbiju: Miroslav Mišković
 

Kako je saopštio Apelacioni sud, Posebno odeljenje za organizovani kriminal tog suda usvojilo je žalbu Tužioca za organizovani kriminal, i donelo rešenje kojom je Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću zabranjeno da bez odobrenja suda napuste teritoriju Srbije, uz privremeno oduzimanje putne isprave.

 

"Izrečena mera može trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja okrivljenih na izdržavanje krivične sankcije, s tim da je sud dužan da svaka tri meseca ispita da li je dalje trajanje mere opravdano", navodi Apelacioni sud.

 

U obrazloženju takve odluke navodi se da prvostepeni sud nije sa dovoljnom pažnjom cenio da li i dalje postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogli pobeći, a posebno otići u inostranstvo, a nije došlo do promene bitnih činjenica kada je u pitanju opravdanost daljeg trajanja mere zabrane napuštanja boravišta, uz privremeno oduzimanje pasoša.

 

Apelacioni sud ukazuje posebno na činjenicu da je Miroslav Mišković vlasnik, suvlasnik i odgovorno lice u većem broju pravnih lica registrovanih van Srbije – na Kipru, Holandskim Antilima i Devičanskim ostrvima, te da ima veliku finansijsku moć.

 

Taj sud ukazuje i da je Marko Mišković vlasnik i odgovorno lice u firmama registrovanim na teritoriji Holanskih Antila, Devičanskih ostrva i Paname, kao i da se protiv Mila Đuraškovića pred Višim sudom u Beogradu vodi još jedan krivični postupak za istovrsno krivično delo.

 

Apelacioni sud je ocenio da bi se vraćanjem putnih isprava, okrivljenima dala mogućnost da bez kontrole suda napuste Srbiju i onemoguće krivični postupak koji se vodi protiv njih.

 

Miškovići, Đurašković i još osmorica optuženih terete se optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal da su oštetili putarska preduzeća za oko 17 milijardi dinara i budžet za 472 miliona dinara.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here