“Apsolutno sam skamenjen…”

0

Teniski stručnjak koji komentariše mečeve US Opena za Eurosport – Aleks Koreča večeras je dao svoje viđenje diskvalifikacije Novaka Đokovića na US Openu, odlukom koja znači da je njegov zemljak Pablo Karenjo Busta stigao među osam na turniru:

– Apsolutno sam skamenjen kao i svi ostali, apsolutno neočekivano. Neverovatno je kako jedan centimetar može da promeni ne samo meč, već i budućnost našeg sporta, istoriju našeg sporta. Nakon što je izgubio neke važne poene, Novak je očigledno izgubio fokus, već je udario jednu loptu u bočnu stranu, što je bilo vrlo opasno da su ljudi bili tamo. U tom slučaju nije kontrolisao svoje emocije. Nakon što je izgubio svoj servis, nije mogao da kontroliše emocije i nažalost nije imao sreće i nesmotreno je lopticom pogodio linijskog sudiju. Sa ovakvim pravilom treba da ga diskvalifikujete. Očigledno je da nisu imali drugog izbora, šteta.

– Prvo, nadam se da gospođa nije povređena, ali nisu imali drugog izbora. Apsolutno je šteta što je ovaj meč završen tako. Imao je sjajnu priliku, ali morate znati kako da se nosite sa emocijama na terenu. To je velika lekcija za decu koja odrastaju i za sve na Turu. Morate biti vrlo oprezni šta radite na terenu jer nekoga možete teško povrediti.

– Za Pabla je ovo život, ovo je sport. Morate da se usredsredite na sebe i on je uspeo u tome. Odlično mu je išlo. Sada je u četvrtfinalu. Naravno, razgovaraćemo o ovom incidentu sa Đokovićem narednih godina, ali sada treba da se usredsredi na svog sledećeg protivnika. Pablo će imati neverovatne šanse da uđe u polufinale, ali imaće teškog protivnika pa mu neće biti lako. Ali imao je veoma težak meč protiv Đokovića i prošao na način na koji niko nije želeo – zaključio je Aleks.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here