Bajke i predavanje o narodnim običajima

0

Učestvovali su skoro svi đaci, koji su pokazali da umeju lepo da recituju, čitaju, glume i igraju.
Publika je uživala u scenskom prikazivanju bajki "Snežana i sedam patuljaka" i "Čardak ni na nebu ni na zemlji", a vidno su uživali i mali glumci. Scena na kojoj je vladalo šarenilo kostima dopunjavana je video projekcijama objekata i predela iz bajki.

Gromki aplauzi nagrađivali su uspešne izvođače programa.

Na kraju programa profesorka Stefanović je podsećajući na brojne praznike koji nam nadolaze čitala o lepotama narodnih običaja koji su vezani za proslavu praznika: Detinci, Materice, Oci, Tucindan, Badnje veče, Božić … sve do Svetog Save.

Protojerej Borisav Simić se zahvalio đacima i profesorki na lepoj priredbi, a profesorku Stefanović pozvao da svoje zanimljivo i iscrpno predavanje ponovi pred širom publikom posle nedeljne liturgije.

U publici su bili i drugi hamburški protojerej Dragan Jovanović i konzul Milorad Avramović iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu.

Ples iz Bolivuda

Gosti večeri su bile četiri plesačice , a među njima i naša Krista Menkof, koje su izvele indijski ples "Adova", iz programa Bolivuda, sa svojom umetničkom predvodnicom Indijkom.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here