Beč pomaže i otvara vrata Srbima

0

U humanitarnoj misiji: Sebastijan Kurc
 

On je doputovao sa glavnim urednikom austrijskog "Kurira", dnevnog lista koji je nakon vesti o poplavama u Srbiji brzo pokrenuo kampanju i prikupio donacije za poplavljene, kao i sa predstavnicma Karitasa i Crvenog krsta, dve najveće austrijske nevladine organizacije koje se staraju o tome da pomoć ugroženima bude usmerena na pravo mesto. Austrijski Crveni krst za pomoć Srbiji je prikupio 1.700.000 evra koje još nisu stigle do poplavljenih jer nije rešeno pitanje naplate PDV-a?!

Premijer Vučić zahvalio se Austriji i njenim bankama, institucijama, humanitarnim organizacijama koje su pritekle u pomoć Srbiji.

– Austrija je uz UAE i Norvešku najviše pomogla obnovu Srbije. Zahvalni smo ne samo ne samo na novcu koji je upućen, već i Karitasu na pomoći za 205 porodica… kao i na pomoći upućenoj i BiH, odnosno celom regionu – kazao je Vučić.

U Beograd je došla i grupa novinara, koja je zajedno sa ministrom Kurcem nakon zvaničnih sastanaka obišla Šabac, grad koji je bio pogođen katastrofalnim poplavama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here