EPA/Salvatore di Nolfi
Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok

Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok podržala je ideju svog britanskog kolege Dejvida Kamerona da London kupi nemačke rakete “taurus” i isporuči britanske rakete “storm šedou” Ukrajini.

– To bi bila jedna varijanta –  rekla je Berbokova.

Prema njenim rečima, slične „kružne razmene“ oružja već su se dešavale i ranije.

Kameron je u subotu u intervjuu za „Zidojče cajtung“ izjavio da je London spreman da pomogne Berlinu u rešavanju problema koji sprečavaju isporuku raketa „taurus“ Ukrajini, ili da razmotri opciju kupovine nemačkih raketa i predavanja svojih raketa „storm šedous“ Kijevu.

Nemački kancelar Olaf Šolc se, nakon curenja razgovora između oficira Bundesvera, koji su razgovarali o napadima na Krimski most, ponovo izjasnio protiv isporuke „taurusa“ Ukrajini, jer je, prema njegovim rečima, za njihovu primenu potrebno učešće nemačkih vojnika.

Kancelar je i ranije govorio da bi to predstavljalo prelazak preko “crvenih linija” i da bi Nemačku učinilo učesnikom u borbenim dejstvima.

8 COMMENTS

  1. Pa naci ce i ruska strana nacin da vas izmlate kad toliko volite da se mesate u stvari po komsiluku.Dobicete po njonji jer to trazite

  2. Mico, odličan komentar. Samo da dodam, i kad pogode Ruse sa britanskim raketama, Rusi će znati da je to pozdrav od Nemaca. Samo za onih milion ipo žrtava u Lenjingradu što poumiraše od gladi i zime za koje Berbokova nikad čula, kad ih strefi sve sa kamatom, biće kasno. Jedino apelujem na Ruse da poštede pokrajine u kojima je AFD dominantna

  3. Што се тиче испоруке крстарећих ракета Украини; најбоље је да их проследите Русима! Они ће их сигурно испоручити на тачну адресу, баш тамо где треба!! То би вам био сигуран посао!! Пун погодак.

  4. Само се ви Немци играјте живота..ако тако наставите неће бити једног тренутка Немачке..

  5. Nemci nisu mnogo pametan narod. Dobićete po zubima i ostati bez drzave. Nema više igranja žmurke!

  6. Ma tako je Analena ,samo nastavi cackati “Medu” .Vjerujte da pola Evrope prizeljkuje da prva “ozbiljna”raketa čučne direkcione na Bundestag ,naravno van radnog vremena ,a ako i dalje budete dirali “Medu”bice ,aaaaaaauh ,ko ugasi svjetlo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here